Zeci de fragmente de pergament cu texte biblice au fost descoperite în zona Mării Moarte

  • Arheologii israelieni au găsit zeci de fragmente de pergament în zona Mării Moarte
  • Au fost ascunse în timpul revoltei evreieşti împotriva Romei acum 1900 ani
  • Fragmentele conţin texte biblice din cărţile lui Zaharia şi Naum
355 afișări
Imaginea articolului Zeci de fragmente de pergament cu texte biblice au fost descoperite în zona Mării Moarte

Arheologii israelieni anunţă descoperirea a zeci de fragmente de pergament în zona Mării Moarte.

Acestea conţin texte biblice în greacă din cărţile lui Zaharia şi Naum ascunse în urmă cu aproape 1.900 de ani.

Sunt cele mai noi suluri găsite din deşertul de la sud de Ierusalim în ultimii 60 de ani.

„Ne spune ceva despre lumea culturală a rebelilor, despre revolta Bar Kochba. De multe ori, aceşti rebeli sunt consideraţi evrei foarte naţionalisti, vorbind ebraică, dar vedem aici că vorbeau şi greacă”, spune Oren Ableman, cercetător la Autoritatea pentru Antichităţi din Israel.

Arheologii spun că multe dintre artefactele din zonă sunt furate de hoţii de morminte. „După o mulţime de ani, jefuitorii vin în peşteri pentru a jefui toate lucruri uimitoare; monede, coşuri, haine şi suluri, bineînţeles, în interiorul peşterii”, explică arheologul Haim Cohen.

Se crede că cele 80 de piese găsite aparţin unui set de fragmente de pergament găsite în "Peşterea groazei", denumită aşa după cele 40 de schelete umane găsite în timpul săpăturilor din 1960.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici