COMENTARIU: Febra şi faptele liderilor P.- A.

Victor Ponta: "prostie (...) minciună (...) hoţi (...) necaz (...) blestem (...) isterii (...) chioară". Crin Antonescu: "caca de muscă (...) puşlamale (...) îmbuibaţi (...) mârlănesc". Şi altele. Sunt vorbe care au erupt în ultima săptămână din discursurile a doi lideri aflaţi în vârful treburilor.

2210 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU: Febra şi faptele liderilor P.- A.

Victor Ponta şi Crin Antonescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Treburi ale căror rezolvări încearcă să le promoveze, potenţeze, implementeze, înfingă (ca să fiu în trendul lui Crin Antonescu, un mare iubitor de înşiruiri) printr-o omniprezenţă, care uneori scapă în revărsări verbale febrile. Uneori aceste logorei se întâlnesc în obsesii comune: Victor Ponta (rece) şi Crin Antonescu (exaltat) sunt obsedaţi de "hoţi" şi "minciună".

Este un fel e "revoluţie" a vorbelor mari, tari şi stârnitoare, care se asortează cu "măturatul" energic şi în răspăr, o acţiune de căpătâi a tinerei guvernări USL, căreia i se consacră o groază de timp şi pasiune. Pasiunea de a arunca nediscriminatoiru pe fereastră vechiturile, bulendrele (cum poate ar zice literar preşedintele PNL) foştilor stăpâni PDL. Tânăra guvernare USL spune că o face animată de elan reparatoriu, pentru îndreptarea răului lăsat zestre de Boc şi Ungureanu. Dar uneori aduce doar a justiţie poetică, înfăptuită cu obida şi foamea rezultate dintr-o prea mare absenţă de la putere.

Tânăra guvernare şi agitaţii săi lideri împlinesc mintenaş o lună de viaţă. Ca să dibuieşti ce au făcut, trebuie să străbaţi bariera sonică a vorbelor mari, tari şi stârnitoare. O lege a votului uninominal, trecută printr-un Parlament deja abandonat, pe ruinele căruia va răsări Parlamentul deputatului X şi al senatorului Y "powered by PNL, PSD, PDL, UDMR....", în fapt aceeaşi Mărie, cu o duzină de pălării. O foială continuă în hăinuţele cam strâmte ale coabitării cu preşedintele Palatului Cotroceni.

De fapt tânăra guvernare a venit să stea şi să îmbătrânească. Aşa că va trece cu viteza cuvintelor peste borna de o lună. În timpul electoral înecat în ploaie, cei care târăsc voios campania pentru locale sunt "locomotivele" Ponta şi Antonescu. Care atunci când îşi mai trag sufletul, mai vorbesc în treacăt, paternalist, despre: "grijă, "onoare", "demnitate". Faţă de ai lor.

Negreşit, Victor Ponta şi Crin Antonescu găsesc o plăcere comună în puterea contrastului scursă pe un şuvoi de vorbe.

(Comentariu de Indira Crasnea, indira@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici