VIDEO Marius Tucă Show. Invitaţi: Călin Popescu-Tăriceanu, omul de artă Gigi Căciuleanu şi Ilinca-Maria Ţoţa, un copil cu un talent artistic uriaş

216 afișări
Imaginea articolului VIDEO Marius Tucă Show. Invitaţi: Călin Popescu-Tăriceanu, omul de artă Gigi Căciuleanu şi Ilinca-Maria Ţoţa, un copil cu un talent artistic uriaş

Marius Tucă Show

"Mi se pare că Rembrandt e perfect. Am mereu o carte cu picturi de-ale lui deschisă. Am încercat să-i găsesc un defect, însă nu am reuşit. Atunci când o să găsesc vreunul, o să-mi caut alt pictor-model". Ilinca-Maria Ţoţa avea doar 4 - 5 ani când făcea ascultare la mânăstirea Diaconeşti. Şi, chiar dacă nu avea răbdare să stea locului, la îndemnul maicilor de acolo, a început, uşor-uşor, să picteze.

Şi nu oricum, ci în felul ăla care-ţi răsuceşte sufletul ca pe o cârpă udă, de te apucă plânsul şi nu ştii ce te-a lovit. Arta Ilincăi se extrage din arta clasică, pentru că la ea se raportează. Nu are ceva împotriva artei contemporane, să fie clar, dar, spune ea, caută sens şi structură în tot ceea ce face. Păi normal, că d-aia stă cu Rembrandt-ul deschis toată ziua! E atât de distinsă în smerenia ei, cu cruciuliţa ei din lemn la gât, cu părul ei lung şi vorba ei liniştită! Nu ştii ce să adori mai întâi la Ilinca: pacea ei sau arta ei ca un eveniment de seară.

Ilinca-Maria Ţoţa vine diseară la Marius Tucă Show. Pregăteşte-te să faci cunoştinţă cu un copil-fenomen, un artist-miracol, un iconar de excepţie. Stai să vezi ce icoane a pictat la doar câţiva ani, dar şi să afli povestea tulburătoare din spatele unei icoane pe care nu-şi mai aminteşte c-a pictat-o!

Ştii sau nu ştii, noi îţi spunem: triskaidephobia este fobia de numărul 13. O fi sau n-o fi cu ghinion, nu suntem noi în măsură s-o spunem. Dar suntem în măsură să te informăm că azi, 13 mai, e ziua lui Gigi Căciuleanu. De profesie nebun şi coregraf neostenit, Gigi Căciuleanu are în ADN mişcarea. Cultul pentru estetica aceasta a mişcării, perfecţionismul în stare pură. Gigi Căciuleanu are acel curaj care-l face pe om să pară un Hamlet excentric în ochii semenilor lui. Să fim serioşi, însă: nebunia e cea mai valoroasă stare a artistului. Un artist cuminte e un non-artist. Dixit!

Stai să-l vezi diseară la noi, la Aleph News, numai la Marius Tucă Show! O discuţie-eveniment cu Gigi Căciuleanu, de profesie, in-e-ga-la-bil!

A fost premier, a fost preşedinte de partid, a fost şi preşedinte al Senatului. Ştii multe despre Tăriceanu, dar nu ştii c-a fost la liceul "Sf Sava" din Bucureşti. Vine diseară la Marius Tucă Show şi-ţi promitem o discuţie atipică, în stilul Marius Tucă.

Pentru că Marius Tucă e dur ca realizator de radio şi televiziune!

Marius Tucă Show, de la şapte, numai la Aleph News. "Arta este minciuna care ne ajută să înţelegem adevărul" (Pablo Picasso).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici