Valentin Stan, la ”Marius Tucă Show”: Când e bine, e datorită lui Orban şi Iohannis, când e rău, e din cauza lui Marius Tucă

  • V. Stan: Securitatea a dat Legea carantinării şi izolării, făcută de sergenţi majori, de buhăie de proşti, care nu s-au întâlnit cu o lege în viaţa lor
  • V. Stan: Sistemul medical s-a transformat într-o anvelopă pentru defularea unor personaje aflate la vârful vieţii politice româneşti. Câţiva medici români spun ca Legea Crantinării îi va obliga să ia decizii care nu ţin de jurământul lor. "Suntem medici, nu gardieni, să decidem privarea de libertatea şi de bunuri."
  • V. Stan: Oamenii care au ieşit în Piaţa Victoriei nu aveau mască, dar aveau suflet şi cetăţenie română şi orice este într-o funcţie publică trebuie să se raporteze exact la ce cer cetăţenii.
5302 afișări
Marius Tucă şi Valetin Stan au combinat, luni seara, discursul autorităţilor – de la preşedinte, prim-ministru, miniştri, doctori cu secvenţe din filme vechi de comedie româneşti. Au analizat părţi din Legea carantinării şi a izolării, o lege pe care o consideră scrisă de nepricepuţi, au comparat măsurile de restricţie din România cu cele din Franţa sau Spania, care au avut efecte mult mai grave în urma acestei pandemii, faţă de România.
 
Valentin Stan consider că oricine ocupă o funcţie publică ar trebui să respecte cerinţele cetăţenilor români, făcând referire la ultimul protest din Piaţa Victoriei, unde oamenii "nu aveau mască, dar aveau suflet şi cetăţenie română".

Marius Tucă: Eu sunt pregătit pentru ce e mai interesant, şi pentru încălzire, să începem cu prietenul tău, Klaus Iohannis.

Valentin Stan: Păi cine să fie şeful lui Arafat? De la spital la înmormântare e drum lung. Fratele tău Iohannis a ieşit pe fereastră zilele astea că să îţi explice, că a văzut că nu înţelegi.

Marius Tucă: Eu prost că te-am invitat.

Valentin Stan: Mi-a fost frică la început când am văzut că eşţi frate cu Arafat. I-a furat stetoscopul la ăla. „Fratili” tău Iohannis ţi-a explicat. Când n-a mai fost bine, tu, cu neamul tău, aţi stricat jucăria. Daţi-mi 79, să vadă poporul de ce a mers bine cât a mers bine.

(declaraţie Iohannis: Suntem în pandemie din martie şi până acum câteva săptămâni lucrurile au mers bine. Am reuşit să ţinem evoluţia sub control)

Stan: Ştii cine făcea aşa? Nea Nicu. Cum a zis Tătaru, e genetic. 

Stan: Am văzut de ce e bine când e bine. Când e bine, e datorită lui Orban şi Iohannis, când e rău e din cauza lui Marius Tucă.

(declaraţie Iohannis: Răspunderea este partajata între autorităţi şi cetăţeni)

Stan: Aţi văzut? Când e rău au băgat şi cetăţenii. Cum ţi-a dat drumul, cum ai început să faci pişu-n parc (sic!), te-ai dat prin tot oraşul, uite asta e nivelul tău. Ştii ce important e să ai un şef care să te înveţe şi să te ajute?

Tucă: Cum să fure?

Stan: Păi nu a stabilit ăla de la Unifarm? Important e să ai un şef.

Tucă: Te rog, învaţă-mă.

Stan: Un şef că Iohannis nouă ne-a plăcut întotdeauna. Totul e să îl găseşti. Securitatea găseşte, dar trebuie să ajuţi şi tu. Daţi-mi 73 cu şeful. Când te duci în vrie de sus în jos, cazi în banul public, te faci că nu-l vezi. De ce crezi că şi-a luat Orban un şef aşa?

Tucă: Pe asta trebuie să îl mai dăm. A venit şeful, a zis ce bine aţi făcut, românii e proşti. Orban: se fură? nu ştiu nimic. Ai auzit şeful să zică ceva?

Stan: E drept că frate-tu Tătaru...

Tucă: Eu am şapte fraţi pătaţi, pe Raed, pe Orban, pe Tătaru.

Stan: Zicea că nu ştie, Orban nu ştia, micuţul. Spune de-o luna, de caracatiţa. Dacă pun pe slow, îşi înghite mărul lui Adam.

Tucă: Că o sticlă ce se umple.

Stan: El nu vorbea pentru proşti, să nu se audă. Şi ce spune fratele tău? Eu nu am auzit, nu ştiu nimic. Şeful de deasupra: a fost bine. Legaţi-va centurile de siguranţă. Şi uite-aşa ai ajuns la nea Ceaşcă. Şi l-au scos pe Popa.

Tucă: Doar că au pus-o la domiciuliu.

Stan: Şi acum au prins-o pe Bica. Vorbeşte Liviu Vasilescu. Îi tremură masca sub nasul încovoiat de slugărnicie şi de vânturi. Ia ascultă tu, că poate nu ştii de ce a fost prinsă.

Tucă: Adică manivelă a vorbit cu Italia?

Stan: Şi ăla la telefon, italianu, i-a zis coane, eşti stăpânul meu. Poate că nu ştii de ce a fost arestată Bica.

Tucă: Pe lângă slugărnicie, să vii să spui în public că manivelă, pe baza prieteniei cu italienii, i-au prins pe aia doi urmăriţi internaţional.

Stan: Tu îţi dai seama ce frică a pus Securitatea pe ăştia de când au venit la putere. Oameni ăştia, îţi dai seama ce presiune e pe ei de trebuie să livreze gulgutele astea împuţite despre fel de fel de derbedei. Şi acuma, dacă tot a venit vorba, ştii că fratili tu Arafat s-a sucit?

Tucă: în legătură cu?

Stan: Cu un control al Curţii de Conturi.

Tucă: Azi am văzut un lucru grotesc la o conferinţă PNL; tirul de întrebări de la colegii noştri avea aceeaşi întrebare care avea şi răspuns: de ce aţi lăsat rată fără lege, că numărul de infectari creşte.

Stan: Da' voi sunteţi de vină, ciumă roşie.

Tucă: Mi-a fost ruşine că meseria asta de gazetar a ajuns bătaie de joc şi slugărnicie, şi cei mai mulţi sunt în solda securiştilor.

Stan: Tu te legi de nişte bieţi copii, care merg acolo cu mandat. Mănâncă şi ei o pâine.

Stan: Dacă tot ai vorbit de legea carantinarii, nu vrei să lămurim, să le explicăm cum e cu Securitatea. A venit, a zis am dat o lege, noi de la Securitate. COVID asta mi-e chiar simpatic, e recrut, nu are vreo stea sau vipusca.

Tucă: Adică Ludcovid.

Stan: El săracu se tot mirează că ăştia nu votează legea. Ei au venit cu o lege, PNL adică. Dacă o citeşţi, o piteşti. Nu că nu i făcută de cineva care să se fi întâlnit cu o lege în viaţă lui, e făcută de sergenţi majori, de buhăie de proşti. Dincolo de povestea ce faci cu copilul dacă îi bagi pe părinţi în carantină, izolare forţată.

Există o scrisoare deschisă a unor medici, care spun că aşa cum e legea redactată voi ne cam puneţi să băgăm oameni la arest pe motive medicale. Şi dacă mă uit la aberaţia sinistru cu care s-au dus ăştia, articolul 10 spune că ăştia îl întreabă pe ciumă roşie, aka Ciolacu, şi zice de ce nu votezi ce ti-am trimis eu?

Şi din articolul 10: ordinele comandantului se publică în Monitorul Oficial; ordinele comandantului pot fi contestate; au încurcat aliniatele. Sunt nişte scursori umane, cu creierul pe genetică lui Tătaru. Nu că sunteţi proşti de buhăiţi, da cum puteţi să scrieţi un asmenea cretinism, în care nu ştiţi nici să număraţi?

Stan: Au votat-o imediat în Camera Deputaţilor. Şi după aia au venit ăştia de la securitate: ba, nu aşa de repede.

Tucă: Deci Ciolacu a executat mai repede decât prevedea ordinul procuraturii. Şi s-au trezit acuma: păi ce am votat?

Stan: Acum s-au amestecat securiştii. Orban n-a prea înţeles.

Tucă: El fiind un fel de sergent major.

Stan: ŞI a ajuns Orban la capătul răbdării. Ştii că Ciolacu descopera erori.

Tucă: Şi ce-a descoperit Ciolacu? El a descoperit ciumă roşie.

Stan: Te-ai dus repede înainte şi a venit securitatea? Cum vine asta ? Eu vin la ţtne cu o chestie, tu îl miroşi, îl mănânci şi te duci acasă . Nu se poate...

Stan: Recrutul, adică Orban şi-a dat drumul la gură. Orban era la capătul răbdării. Orban a întrebat care PSD ? Ce ne spune în acest videoclip Orban ? Îi spune Ciumei Roşii mai uşor. Lui Orban nu ii mai spune nimeni, nimic.

Tucă: Dacă tot am ajuns şi la PNL. Cum spun cei de la PNL, că este Covid, că e grav.

Stan: Abuzurile se rezolva. Dacă face cineva abuzuri cu legea asta? Partea cea mai frumoasă vine acum .Ei nu s-au gândit să facă o lege, să nu abuzeze, ei au făcut o lege în care au abuzat. Dacă te duci la judecător şi nu o rezolva, atunci te duci la presă. Ce e cu ăştia ?  De aici e paradoxul cu tine, Tucă. Eşti frate şi cu mâna dreapta, dar şi cu mâna stânga. 

Tucă: Hai să mai dăm secvenţă cu Patraulea.

Tucă: Este genial. Domnule profesor, vreau să va întreb, dacă a crescut numărul de infectari. Cum comentaţi?

Stan: Aveţi ceva de băgat pe gât la Ciumă Roşie? Să îţi dau un exemplu. Cei care vând chestii prin Constanţa, care dau cu săpăligă prin nisip, ei de ce nu se îmbolnăvesc. Ăştia care se duc prin hoteluri scumpe, de ce nu se îmbolnăvesc ? 

Stan: Ei mint. Atenţie ce îţi dau acum. Nimeni altul, decât Ministrul Sănătăţii. Are autoritate, nu? Atenţie, dragă Raed, de ce avem mai multe infectari. Să ne uităm la videoclip. El explică de ce au crescut îmbolnăvirile după 3 iulie până pe 9 iulie. Nu are nimic concret. El se numeşte Ministrul Sănătăţii?

Stan: Merge pe ordinul de zi. Simptomatici neasimptomatici, trebuiau să plece că aşa spunea Ordinea de zi. Uite ce zice Raed Arafat la B1 tv . El săracu, uitându-se la ce se întâmplă în Serbia, a spus şi la noi ce cifra e. Ce crezi că a păţit Orban? Se scapă şi întreabă dacă a crescut cota. Uite ce se spune în videoclip,Tucă. Priveşte. Da, de asta a explodat. Oamenii s-au eliberat de acea constrangere drastică. Acea carantinare de 2 luni a fost degeaba. 

Stan: Ăştia sunt. Pe ăştia i-a votat. Tu ştii că ei se cam încurcă la numărat? Şi pe vremea lui Ceaşcă te băgau în spital, ei săracii nu ştiu cum să te bage în spital.

Stan: Sindicatul de la Romatsa a descoperit că au un şef. Nu vrei tu să te învăţ ceva despre fascism?

Tucă: Ba da.

Stan: E un băiat pe care îl cheamă Daniel Cohn- Bendit, cunoscut pe scenă politică europeană. El a participat la inagurarea unei piscine şi a declarat că a primit un răspuns fascist la o întrebare.

Stan: Ştii că au fost nişte oameni care au ieşit în Piaţă Victoriei şi nu aveau masca. Ştii ce aveau? Aveau suflet şi cetăţenie română şi orice derbedeu în funcţie publică trebuie să se raporteze exact la ce cer cetăţenii.

Stan: Până şi micului comisar reporter, care îi punea întrebări lui Arafat, îi s-au strepezit dintîi. Ce facii cu băieţii ăştia apăraţi de băiatul din deal?

Tucă: Avem un subiect important cu medicii şi cu Borcean. Orban le-a spus oamenilor să nu respecte decizia CCR dar a fost placat de şeful.

Tucă: A venit şi Boris Jonhson şi a spus că ar trebui să poarte şi ei masca în magazine şi spaţii închise, pentru că acum nu poartă. Englezii sunt mai proşti decât Nelu?

Stan: Ai văzut sutele de mii de americani care au protestat? A ieşit cineva să le spună că îi aşteaptă la spital? Poţi să îmi spui şi mie de ce anticipezi tu lucruri pe seama poporului român?

Tucă: Mă scoate din sărite că au venit aia să dea muzică ambientală la Vama Veche.

Stan: Conform lui Arafat, lumea se împarte în două: medici şi civili? Tu şi cu mine suntem civili că nu ştim să purtăm masca.

Stan: Sistemul medical s-a transformat într-o anvelopa pentru defularea unor personaje aflate la vârful vieţii politice româneşti. Toate aceste conserve ale securităţii fac avere prin fraudă. Într-o ţară de arahat sunt medici, Livia Davidescu, Albert Claudiu, care spun că legea asta ne va obligă să luăm decizii care nu ţin de jurământul nostru. Copiii minori ai celor carantinati ar putea fi preluaţi de asistenţă socială. Suntem medici, nu gardieni, să decidem privarea de libertatea şi de bunuri.

Tucă: Perfect adevărat.

Stan: Povestea lor, de la preşedintele Colegiului medicilor. Ascultă tu aici. Interesul societăţii este superior interesului profesiei.

Tucă: Vorbim de interesul individului. 

Stan: Medicul trebuie să se asigure că interesul pacientului prevalează în faţă interesului societăţii şi ştiinţei. Asta spune codul deontologic. Oamenii spun că sunt medici, şi nu vor să se transforme în gardieni.

Tucă: Avem un video alb negru, să mai dezmorţim.

Stan: Nu te grăbi cu cinemateca la securişti. Se ia şi de Astărăstoae. Ştim cum a luat atitudine faţă de tampeniile acestor derbedei. Scrie un doctor: nu avem jurisdicţie asupra altor categorii sociale, dar avem jurisdicţie asupra medicilor.

Stan: Îţi dai seama cu securiştii răstălmăcesc documentele internaţionale? De ce fac băieţii cu această teroare, pe care o adresează unui om cu o reputaţie ireproşabilă.

Tucă: Astărăstoae a fost preşedintele Colegiului Medicilor.

Stan: Iată ce face securitatea din această ţară.

Tucă: Păi asta spunem în fiecare zi.

Stan: Miza este cum îi punem în genunchi pe români, cum îi sufocăm cu o masca în condiţiile în care eu respect aceste reglementări într-un spaţiu închis. Noi nu demolăm reglementări în vigoare, noi ne raportăm la ce există în spatele reglementărilor.

Tucă: Toate recomandările şi obligaţiile date de Nelu Tătaru...

Stan: Pentru Pittiş şi Anda Călugăreanu m-aş întoarce oricând în acel comunism, o societate care era vie, dar nu tip fantoşă, cea căreia nu i s-a băgat pmnul în gură.

Tucă: Ştii că sunt multe controale. Au venit şi la mine, au umplut restaurantul. Erau de la ISU, protecţia consumatorului, dar aia au venit şi nu au controlat nimic legat de COVID. Sunt şase mese, cu maxim 4 locuri, cu circuite să mergi la toaletă. Ei au controlat cărţile de muncă, facturi.

Tucă: La final a cerut unul să dăm dovadă că a fost curăţită hotă. Pe litoral sunt mii de oameni care se înghesuie fără măşti, şi mie îmi verifică hotă. Mai avem două minute cu Petrov.

Stan: Dacă ai două minute trebe să te decizi.

Tucă: Da-i cu Chopin. Petrov şi apoi Chopin.

Stan: Petrov a ieşit pe piaţă, că era ciumă roşie în deliberări. El a zis ce atâtea legi în aparlament, e o inventie la OMS, regulamentul 2005. Şi dacă bazaţi-va pe ăla, că rezolva cu izolare, carantină, orice, zice Petrov. Doar că acolo scrie că statele au dreptul suveran să legifereze pe pandemie. Deci aia nu legiferează în materie de măsuri interne.

Tucă: La ce te aşteptai de la Petrov?

Stan: La nimic. Ideea era să vezi cum securitatea legiferează problema. 

Stan: Se interpreteaza regulamentele.

Tucă: Timpul alocat emisiunii s-a incheiat. Multumesc pentru participare. 


Valentin Stan şi Marius Tucă au dezbătut cele mai importante subiecte din ultima săptămână, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici