Video INTERVIUL INTEGRAL „Marius Tucă Show”. Ion Cristoiu: „Această campanie a fost dinadins pustiită ca să se repete 2014. Mai ţineţi minte în 2014, cum Iohannis era un portret?”

Analistul politic Ion Cristoiu a afirmat joi, la emisiunea Marius Tucă Show, că alegerile prezidenţialele de duminică sunt complet inutile, fiind prima dată în postdecembrism când, practic, acest scrutin nu există din cauza preşedintelui Iohannis care ar vrea să câştige al doilea mandat cu un scor zdrobitor, dar fără să facă nimic.

8149 afișări

PSD a fost îngrăşat dinadins în decembrie 2016, ştiu că spun un paradox, lui i s-a dat voturi prin softul STS

Marius Tucă: Credeţi că în perioada următoare se va mai capitaliza la USR ceea ce se întâmplă cu guvernarea?

Ion Cristoiu: Nu, pentru că pe Dan Barna îl va chema la DNA pe bune.

Marius Tucă: Am înţeles. Va capitaliza PSD-ul sau e prea devreme să pun întrebarea asta?

Ion Cristoiu: PSD-ul este prea devreme să capitalizeze pentru că el nu are tema penalilor asta nu înseamnă domnul Marius Tucă chiar dacă dispare...

Marius Tucă: Am citit un articol de-al dumneavoastră, eu vă citesc cu sfinţenie, dacă se instalează guvernul ăsta, la anul, în 2020, PSD v-a câştiga alegerile parlamentare, vă aduceţi aminte.

Ion Cristoiu: Da, în absenţa unui USR, dacă PSD-ul trece, cum spun eu, la slăbit. PSD a fost îngrăşat dinadins în decembrie 2016, ştiu că spun un paradox, lui i s-a dat prin softul STS... De regulă PSD-ul...

Marius Tucă: Păi şi acolo s-a folosit softul, domnul Cristoiu?  Să câştige alegerile parlamentare? Păi, dar de ce să le câştige PSD?

Ion Cristoiu: Pentru că preşedintele care trebuie să fie acum era gândit din 2016.

Marius Tucă: Ca să fie încă cinci ani Klaus Iohannis.

Ion Cristoiu: Şi atunci s-a întâmplat în felul următor. Partidul Social Democrat, cu excepţia FSN-ului, nu este un partid care depăşeşte 30-35%, n-are, rar. Brusc a câştigat 45%, un câştig foarte înşelător domnul Marius Tucă pentru că n-au fost oameni la vot. Adică ei nu au câştigat un număr de voturi...

Marius Tucă: Cu un număr mare de participanţi.

Ion Cristoiu: După părerea mea aşa cum spus şi unui lider PSD mai deştept decât mine...

Marius Tucă: Nu cred că există unul mai deştept ca dumneavoastră, cu atât mai puţin PSD-ist.

Ion Cristoiu: Citez, spuneau aşa: ”La 26 mai ni s-a luat ce ni s-a dat”.

Marius Tucă: La alegerile europarlamentare.

Ion Cristoiu: Deci, ce au făcut? L-au îngrăşat, l-au crescut şi PSD-ul când...

Marius Tucă: Cine domnul Cristoiu, că v-am întrebat mai devreme?

Ion Cristoiu: Cei care pun... generalii care acum îi asigură lui Klaus Iohannis...

Marius Tucă: Bun, şi toţi generali stau în spatele lui Klaus Iohannis, spuneaţi, da?

Ion Cristoiu: Camarila. Eu am nuanţat, nu am spus niciodată numai din servicii. Este vorba de la STS şi de la SPP şi de la Armată şi SRI şi SIE, sunt mai mulţi şi eu voi renunţa la formularea camarila cu epoleţi de la Cotroceni în momentul în care voi vedea anchetat un singur general, măcar unu din acest sistem, unul.

Marius Tucă: N-o să vedeţi niciodată.

Ion Cristoiu: Unu măcar rezervist.

Cu Klaus Iohannis a fost ideal pentru că Klaus Iohannis n-avea decât nişte mici ranchiune, uşor de rezolvat  în România de azi, şi, în rest, ei au făcut ce au vrut

Marius Tucă: De ce nu s-a gândit camarila să-l sprijine pe Barna ci din potrivă să-l execute?

Ion Cristoiu: Păi, şi dumneavoastră dacă aţi fi fost în camarilă, venea Barna cu camarila lui?

Marius Tucă: A, deci făceau parte din camarilă ăştia şi atunci nu aveau cum. Camarila construită de Traian Băsescu, spuneţi, da?

Ion Cristoiu: Maşinărie care... nu, atenţie, foarte important...

Marius Tucă: Şi care a fost, mai mult decât atât, spuneţi dumneavoastră, că a fost perfecţionată în mandatul lui Iohannis.

Ion Cristoiu: E o nuanţă foarte importantă. Traian Băsescu din cât am stat eu de vorbă foşti, lucrând la acest sistem, măcar îi ţinea tot timpul, nu ştiu, ei se temeau cel mai mult de telefoanele de la Traian Băsescu, seara. Cu Klaus Iohannis a fost ideal pentru că Klaus Iohannis n-avea decât nişte mici ranchiune, uşor de rezolvat  în România de azi, şi în rest ei au făcut ce au vrutadică Traian Băsescu le mai zicea, hai măi să mai facem ceva, nu ştiu, măcar hai să-i găsim pe jurnaliştii ăia, de aia le convine...

Marius Tucă: În primii cinci ani, au fost la dispoziţia lui Traian Băsescu, era jupânul absolut şi îi trimitea după ţigări sau după rachete sol-sol.

Ion Cristoiu: Da domnul Marius Tucă, şi acum au fost în al treilea mandat, dar ăsta nu le-a cerut nimic.

Marius Tucă: Nu le-a cerut nimic pentru că a stat liniştit că o să vină al doilea mandat şi atunci n-a mai cerut nimic.

Ion Cristoiu: Nu că a stat liniştit, nu le-a cerut nimic deosebit să mai facă ceva pentru ţară pentru că e greu, operaţiune de contra-spionaj...

Marius Tucă: Domnul Cristoiu, discutam zilele trecute şi îmi spuneaţi un lucru care cumva m-a speriat, că înainte mai aveau grijă, că mai făceau ceva, erau atenţi chiar la detalii să nu se întâmple... totul era împachetat...

Ion Cristoiu: Cum zicea Nicu Ceauşescu...

Marius Tucă: Săracul, totul era împachetat perfect, că aproape că nici noi nu sesizam că am primit un cadou perfect împachetat, pe când acum se vede de la o poştă lucrarea, da?

Ion Cristoiu: Da. Dinadins.

Marius Tucă: Vedem cazul Dan Barna. E făcută cu agresivitate aşi cu tupeul că ”noi suntem aici şi facem ce vrem”...

Ion Cristoiu: Pentru a institui frica. Domnul Marius Tucă, am studiat fenomenul vikingilor, o să râdeţi. Vikingii nu erau...

Marius Tucă: Şi eu am citit Eric cel roşu, acum şi eu am...

Ion Cristoiu: Vikingii nu erau atât de sângeroşi cum pare, îşi creaseră o imagine şi în momentul în care ajungeau la o cetate englezească, anglo-saxonă aia ceda imediat de teama că vin ei şi nu ştiu ce le face. Aşa au fost şi hunii. Deci din punct de vedere psihologic trebuie să vâri spaima. Mai ţineţi minte că Securitatea, acum, nu era atât de puternică?

Marius Tucă: E adevărat.

Ion Cristoiu: Dar toată lumea spunea, aoleu, ne arestează, ne face şi...

Marius Tucă: Dar legenda era mult mai puternică...

Ion Cristoiu: Păi, da, şi acum ei au nevoie de o legendă. Legenda este ăştia nu mai ţin cont de nimic şi asta înseamnă că bagă spaima în cei care ar pute a să li se opună. Păi, nu, e foarte important. Că totuşi trăim în democraţie. Deci toţi candidaţii cu care staţi de vorbă şi toţi.. până şi presa lor tefelistă sesizează că e ceva în neregulă în campanie.

Marius Tucă: Nu pe deplin. Încă spun staţi să vedem, că o să-şi demonstreze nevinovăţia, apropo de Barna.

Ion Cristoiu: Ce se întâmplă acum, da? Domnul Klaus Iohannis a participat în chip anticonstituţional la două şedinţe de guvern şi la patru instalări. Sunteţi de acord?

Marius Tucă: Da.

Ion Cristoiu: Bun. Nu numai că a participat dar a şi dat semnale electorale, adică în timpul participării a zis PSD-ul e aşa, aşa.

Marius Tucă: Cea mai importantă e cea de la Palatul Victoria, când s-a dus în seara aia.

Ion Cristoiu: Da. Şi după asta s-a dus şi a doua zi.

Marius Tucă: Dar vedeţi că acolo era totul pus la cale şi pentru că sunt foarte atenţi la detalii şi în egală măsură nu le mai pasă, exact ce spuneaţi dumneavoastră?

Ion Cristoiu: Spuneţi-mi şi mie ce candidat a făcut plângere la BEC? În momentul...

Marius Tucă: Apropo de chestia asta, nimeni.

Ion Cristoiu: În momentul în care o maşină a lui Barna...

Pentru prima dată după 1990, eu, Ion Cristoiu, nu ştiu cu cine să votez. Mă duc la vot cu sentimentul de groază că trebuie să mă duc că sunt jurnalist

Marius Tucă: Ce candidat a făcut plângere că preşedintele Klaus Iohannis nu a respectat Constituţia, că nu a respectat ceea ce i-a dat Curtea Constituţională? Nimeni, nimic.

Ion Cristoiu: Am stat de vorbă în multe redacţii cu oameni mai tineri şi toţi vorbeau de un boicot al presei faţă de aceste alegeri. Nu s-a făcut nimic.

Marius Tucă: Absolut nimic.

Ion Cristoiu: Şi atunci văzând că se poate, dacă nu se întâmplă nimic, mai sunt două zile şi de fapt noi, practic... De fapt eu, Ion Cristoiu...

Marius Tucă: Păi nu a existat nicio campanie. A existat o campanie în care l-au rezolvat pe Dan Barna.

Ion Cristoiu: Pentru prima dată după 1990, eu, Ion Cristoiu, nu ştiu cu cine să votez. Înţelegeţi?

Marius Tucă: Încep cu întrebarea asta că era oarecum de televizor, cu ce sentiment vă duceţi la vot Domnul Cristoiu?

Ion Cristoiu: Cu sentimentul de groază că trebuie să mă duc că sunt jurnalist şi trebuie să mă duc că altfel nu m-aş duce şi acolo nici nu ştiu cu cine să votez. Vorbesc serios.

Marius Tucă: E adevărat, da. Vă înţeleg perfect.

Ion Cristoiu: Adică nu am nicio opţiune pentru că nu m-a convins nimeni.

Marius Tucă: Ce ne scriu oamenii şi ne pot scrie în continuare la  0747800800, atât prin SMS cât şi prin WhatsApp. Site-urile nu au un impact atât de mare în impunerea unei opinii ci mai ales Facebook, acolo sunt cohorte de formatori de opinie, cei mai vizibili plătiţi, unii chiar conturi false moderate de roboţi care la ordin se activează şi susţin un anumit punct de vedere. O întrebare: Ce calităţi a lui Iohannis l-au făcut să fie ales de camarilă, ce profil ar putea avea persoana care îi va succeda peste cinci ani? E o bună întrebare. E docil, nu pune probleme, nu le cere lucruri nemaiîntâlnite, extraordinare.

Ion Cristoiu: Sunt uşor de rezolvat problemele lui, are nişte hachiţe şi le rezolvă repede, dar nu e cineva care să îi şi ţină, cum făcea Traian, bă dar nu aşa...

Marius Tucă: Nu există, sistemul controlează acolo, Traian Băsescu îi chema şi îi trimitea după...

Ion Cristoiu: Da, adică controlează şi se simte bine, pentru că nu găseşte, deci nu aveam nimic împotrivă dacă ei...

Marius Tucă: Şi nu îl deranjează foarte tare, iar el la rândul lui nu îi deranjează aproape deloc.

Ion Cristoiu: Da, nu î i deranjează punându-i să facă ceva pentru că domnul...

Marius Tucă: Ceea ce pentru ei este ideal.

Ion Cristoiu: În România, ca SRI să trimiţi unu la DNA şi este foarte greu să prinzi un spion rus, să nu îmi spună mie, vreau să îi văd pe ei bătându-se cu spionii ruşi, nu cu...

Marius Tucă: Doamne fereşte.

Ion Cristoiu: Păi nu, vă dau un exemplu, păi le-am spus şi eu, eu dacă aş fi ofiţer la...

Marius Tucă: Am văzut cazul Caracal ce au făcut serviciile şi nu numai şi miliţia...

Ion Cristoiu: Bătălia pe care o duc, aşa zisa bătălie e aşa de uşor de aceşti corupţi din România, nici măcar nu te împuşcă, iertaţi-mă.

Această campanie a fost făcută dinadins pustiită, dinadins inexistentă pentru ca domnul Klaus Iohannis, pentru ca să se repete 2014. Mai ţineţi minte în 2014 cum Iohannis era un portret?

Marius Tucă: Dacă ar trebui să o facă nu ar fi în stare, dar...

Ion Cristoiu: Bun, dar e mult  mai uşor să faci asta decât să te baţi cu spionajul, v-am dat un exemplu străin.

Marius Tucă: Ce se întâmplă spuneţi-mi, ce rămâne după aceşti cinci ani cu Klaus Iohannis?

Ion Cristoiu: Nimic.

Marius Tucă: Pentru că asta e o altă discuţie, vorbim despre PSD, instalăm miniştri, luptăm împotriva comunismului, gata s-a terminat cu PSD-ul şi în curând şi cu comunismul şi scăpăm şi de ciuma roşie, dar un bilanţ al celor cinci ani de mandat?

Ion Cristoiu: Păi asta a fost o altă, eu o spun în editorial, este fals, încă o dată, este falsă teza, greşită teza că această campanie nu a avut dezbateri şi din cauza asta. Nu această campanie a fost făcută dinadins pustiită, dinadins inexistentă pentru ca domnul Klaus Iohannis, pentru ca să se repete 2014. Mai ţineţi minte în 2014 cum Iohannis era un portret? Nu ştiam nimic despre el. Acum am crezut eu mă rog în idioţenia mea ca să spun aşa zic domnule: anul ăsta nu mai merge, anul ăsta o să îl întrebăm ce e cu casele, ce e cu aia, ce e cu cutare. L-am întrebat? Nu, pentru că ei au aranjat o asemenea pustiire a campanie dominată de nişte, inclusiv de căderea guvernului.

Marius Tucă: Şefi ai serviciilor, generali în camarilă.

Ion Cristoiu: Da.  Au făcut o asemenea atmosferă încât nu s-a discutat nimic, nu numai că nu s-a discutat nimic despre el...

Marius Tucă: S-a discutat despre guvern, despre căderea guvernului, despre învestirea...

Ion Cristoiu: Daţi-mi voie să vă mai spun încă o dată, nu este vorba despre faptul că el nu a participat, el are dreptul să nu participe. Problema e că ei au creat o asemenea împingere în plan secund a campanie încât noi nici nu ştim că vor fi alegeri, în aşa fel încât nimeni să nu se lege de el, adică să se repete şmecheria din 2014.

Marius Tucă: Câteva discursuri ale Vioricăi Dăncilă...

Ion Cristoiu: Păi nu, la Viorica Dăncilă nu avea nici o eficienţă.

Marius Tucă: E adevărat. Dar apropo de asta, mi-am adus aminte campania din 2014, ştiţi că atunci generalii, sau divizia generalilor sau camarila cum vreţi să îi spuneţi, care erau foarte bine pregătiţi să îl preia pe Klaus Iohannis...

Ion Cristoiu: De prin 2013.

Marius Tucă: Mult mai pregătiţi decât Klaus Iohannis, vă spun şi de ce, pentru că atunci era un portret Klaus Iohannis şi nu am descoperit în campanie să fie altceva, a fost o singură sau două confruntări cu Victor Ponta şi nu s-a spus nimic. Ba a spus el singur în vreo două emisiuni când vorbea despre casele pe care le au şi aşa mai departe plus că... vă daţi seama că din seara asta băieţii se ocupă de noi, mult mai temeinic...

Ion Cristoiu: Nicio problemă, nu se ocupă. Nu va zice nimeni nimic.

Marius Tucă: Şi îmi aduc aminte atunci, ştiţi care a fost mobilizarea dată de către generali, că oamenii din afară nu sunt lăsaţi să voteze, da, din Diaspora. Vă aduceţi aminte că a fost o campanie... ?

Ion Cristoiu: Nu a fost nici o mobilizare.

Marius Tucă: Bineînţeles, în momentul în care au anunţat asta şi au spus de nenumărate ori că nu sunt lăsaţi să voteze afară, păi nu era ideea că nu a avut loc mobilizarea că asta o ştim.

Ion Cristoiu: Nu, asta era pretextul.

Marius Tucă: Era pretextul, dar apropo de pretext, Klaus Iohannis după turul întâi a ţinut o conferinţă de presă şi a spus una alta, a mai întrebat, a mai ţinut... ştiţi ce a uitat să spună? Exact ideea pretextului, a plecat şi s-a întors, şi-a adus aminte ceva, ah, mai e ceva, să fie românii lăsaţi să intre... e inadmisibil ce s-a întâmplat, Corlăţean sau nu ştiu să îşi dea demisia pentru că românii nu sunt lăsaţi să voteze în străinătate. Deci el uitase de fapt care era tema şi ideea pretextului pentru ca în turul doi să se întâmple ce s-a întâmplat.

Ion Cristoiu: Radu Portocală, traduce în cartea aia în cinstea lui Decembrie, ”Căderea lui Ceauşescu”, scria că în lovitura de stat din 1989, cartea lui celebră, românul care e la Paris, următoarea chestiune care e extraordinară, că voi v-aţi ocupat şi vă ocupaţi de revoluţie, de lovitura de stat, zice „nu ieşirea oamenilor în stradă a dus la căderea... ieşirea era pretextul pentru a spune, băi, da cum a căzut Ceauşescu, păi a căzut că eu ieşit în stradă”, de fapt el era deja căzut. În cazul de faţă în 2014 nu e adevărat că în turul al doilea au venit atâţia, când au fost întrebaţi păi mă cum de a câştigat, păi a câştigat în turul doi că era lume. Ştiţi care e acum cu Barna, mă cum dracu, dacă se v-a întâmpla ca Barna să fie pe locul 4, băi nu se poate. Păi cum să nu se poată domnule, aţi văzut... el plăteşte dezvăluirile.

Marius Tucă: Dar avem şi o mică problemă cu Victor Ponta, adică au trădat mulţi atunci când a căzut guvernul şi era până la urmă previzibil nu?

Ion Cristoiu: La poartă a fost... nu, un alt candidat lucrat de acolo. Deci băieţii s-au uitat la sondaje, da? Cine ar putea să intre în turul doi sau Diaconu sau Barna, la Diaconu dacă aţi observat...

Noi avem o problemă Pro România, nu mai putem semna prezenţa în secţii, aţi înţeles şmecheria? Deci pe Diaconu îl rad cu asta, nu îl rad prin imagine

Marius Tucă: A deci l-au lucrat prin Ponta ziceţi?

Ion Cristoiu: Nu, l-au lucrat... Au fost două faze, prima care nu a reuşit adică hai să creăm imaginea că Pro România şi ALDE nu mai sunt cu el şi atunci... ori el ori Diaconu a fost suficient de deştept să meargă pe cont propriu, dar astăzi, astăzi a venit celebrul domn Mihai Tudose şi a spus aşa. Noi avem o problemă Pro România, nu mai putem semna prezenţa în secţii, aţi înţeles şmecheria? Deci pe Diaconu îl rad cu asta, nu îl rad prin imagine.

Marius Tucă: Dar observaţia dumneavoastră că Ponta şi-o luase în cap că el este liderul opoziţiei şi că el hotărăşte când cade guvernul şi când se învesteşte, l-au rezolvat băieţii şi dumneavoastră vorbiţi aici despre brigada mobilă, asta îmi place mult.

Ion Cristoiu: Da, o echipă care ... Victor Ponta a...

Marius Tucă: Brigada Mobilă care face parte din Pro România.

Ion Cristoiu: Da şi care va pleca unde poate să plece la PSD, nu ai de  unde să ştii, pentru că Victor Ponta m-a surprins prin faptul că el nu a făcut un partid dacă aţi observat, a fost o mare greşeală. Dacă eu făceam un partid Pro România, cu autoritatea lui, mă rog, luam unul doi parlamentari mai cinstiţi şi o luam prin ţară şi făceam filiale, sedii...

Marius Tucă: Cum se face un partid de la zero.

Ion Cristoiu: Cu partid, şi la parlamentare eram deja. El cade repede în capcana vedetismului şi a prim planului şi atunci i-a luat pe ăştia care ei au primit ordin, bă vă duceţi la ăla şi în momentul în care ăia au primit ordin...

Marius Tucă: Când în România a devenit o ţară de acoperiţi şi în ceea ce priveşte sau mai ales în politică?

Ion Cristoiu: Pentru că ei se duc la ei.

Marius Tucă: Adică nu îi cheamă nimeni, ei singuri se pun la dispoziţie.

Ion Cristoiu: Păi nu ei se ajută, ei cer ajutorul în bătălie interne, ştiţi cum erau, adică bizantinii cereau uneori ajutorul turcilor ştiţi.

Marius Tucă: Deci a fost dublă lovitura, o dată că nu a fost nevoie să apeleze la acoperiţii din PSD şi al doilea au folosit brigada mobilă o dată că au investit guvernul şi doi că i-au arătat lui Ponta că nu e ceea ce...

Ion Cristoiu: Şi trei că l-au ras pe... încearcă să îl radă pe Diaconu.

Marius Tucă: Este şi asta. Viorica Dăncilă, PSD? Ce se întâmplă cu ei? Vi se pare o întrebare grea?

Ion Cristoiu: E o întrebare grea pentru că ne mai fiind premier, nu e în prim plan şi nu ştiu nimic ce se întâmplă, adică teoretic...

Marius Tucă: Va intra în turul doi?

Ion Cristoiu: Este obligatoriu...

Marius Tucă: Pentru că altfel nu mai există PSD, practic poate să fie...

Ion Cristoiu: Nu, e obligatoriu din punct de vedere al sistemului, ea trebuie să intre neapărat, acuma nu ştiu, se pot întâmpla, ştiţi că...

Marius Tucă: Până duminică nu se mai poate întâmpla nimic domnul Cristoiu.

Ion Cristoiu: Păi nu, eu tot spuneam, trăncăneam si cu dumneavoastră că nu va fi cvorum, mai ţineţi minte, păi ăsta era scenariu, ultimul episod, deşi mi s-a atras atenţia, că la fel ca în toate serialele ultimul episod nu a fost scris nici de scenarişti, nu ştiu.

Marius Tucă: Dar îl aveau în minte.

Ion Cristoiu: Da, nu ştiu, poate că scenariul este să intre  Diaconu în turul doi, nu ştiu, că toată lumea inclusiv Dăncilă a rămas şocată că nu s-a respectat scenariul, că a fost un scenariu acolo la Cotroceni se schimbă, nu este exclus, eu nu spun că Barna nu va intra sau nu va intra...

Marius Tucă: Şi atunci au schimbat scenariul din mers, din timpul scrisului ca să spun aşa şi au folosit brigada mobilă din Pro România.

Ion Cristoiu: Pentru a explica că acest guvern a trecut pentru că nu a trădat PSD, ci a trădat Pro România şi eu vă spun ce ar fi raţional, dar repet...

Marius Tucă: Celălalt scenariul de care spuneţi din cauza lui ar fi avut de pierdut Klaus Iohannis că nu îşi trecea guvernul lui, că e guvernului lui doi totuşi.

Ion Cristoiu: Nu...

Marius Tucă: A, că nu era cvorum, nu că nu ar fi ajuns, am înţeles.

Ion Cristoiu: Domnul Marius Tucă erau două scenarii, două posibilităţi.

Marius Tucă: Deci lipsa cvorumului nu votul propriu zis.

Ion Cristoiu: De a amâna până după prezidenţiale, după primul tur poate votul şi îl dădea PSD, problema era că în ambele situaţii erau avantaje şi dezavantaje. Un avantaj era faptul că veneai şi mobilizai la primul tur electoratul spunând bă veniţi ca să scăpăm de ăştia da?

Marius Tucă: Da.

Ion Cristoiu: Poate să fie o problemă prezenţa, poate să fie da? Însă Klaus Iohannis şi-a dat seama şi de un lucru, că trebuie să îi aducă pe ăştia repede ca ei să pună flaşneta cu moştenirea dezastroasă, aţi observat?

Marius Tucă: A început asta, e în plină desfăşurare.

Ion Cristoiu: Păi de aia face parte tot din 60 de ani fără PSD, adică...

Marius Tucă: Nu, cum 30 de ani fără PSD?

Ion Cristoiu: Nu, o anchetă internă făcută...

Marius Tucă: Că a condus România PSD 30 de ani asta e ideea.

Ion Cristoiu: Da, asta e teza că dezastrul României veţi întâlni această frază la Klaus Iohannis repetată, l-a învăţat cineva...

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici