Marius Tucă Show, joi seara, ora 19:00, la Aleph News. Invitaţi: Alexandru Rafila, Dorel Săndesc, medicul Voichiţa Lăzureanu, şi Dan Chişu

Marius Tucă Show, în direct diseară, de la şapte, la Aleph News. Invitaţi – medicul Voichiţa Lăzureanu, regizorul Dan Chişu, vicepreşedintele Societăţii Române de ATI, Dorel Săndesc şi Alexandru Rafila, vice-preşedintele Camerei Deputaţilor.

160 afișări
Imaginea articolului Marius Tucă Show, joi seara, ora 19:00, la Aleph News. Invitaţi: Alexandru Rafila, Dorel Săndesc, medicul Voichiţa Lăzureanu, şi Dan Chişu

Marius Tucă Show

„Eram tânăr, eram frumos, Hildegaard era plecată la băi iar eu aveam un suflet de artist". E un citat celebru din „La ţigănci", nuvela cu un titlu care azi ar fi considerat atât de incorect politic, a lui Mircea Eliade. Da. Eram tineri, eram frumoşi, iar noi aveam suflete de artişti şi voiam să facem bine la ţară. Doar că ţara nu stătea, trebuia s-o imobilizezi, că nu merge s-o vaccinezi de vorbă bună. E foarte grele cu campania de vaccinare şi nici cu testările nu ne e jenă. Practic, ar fi bine dacă n-ar fi rău. Cum să faci să vaccinezi 10 milioane de oameni în trei luni, aşa cum ar vrea tinerii frumoşi şi liberi şi cu suflete de artişti de la guvernare? Cum să faci să comunici mai bine în condiţiile în care, culmea ironiei, însuşi premierul României are, la propriu, probleme cu dicţia? România are nevoie de o strategie de gestionare a pandemiei clară, care, acum, ca să parafrazăm vorba aia celebră, "e minunată, dar lipseşte cu desăvârşire".

Medicul Voichiţa Lăzureanu vine din interiorul sistemului nostru de Sănătate şi identifică punctele nevralgice ale perioadei pe care o traversăm. Vine diseară la noi pentru o discuţie serioasă pe tema "cum să facem să fie bine ca să nu fie rău?".

E actor, regizor, producător, le are cu gătitul, face bine cu polonicul, învârte cu lingura din lemn, cu alea-alea, a lucrat la IBM. Îţi mai aminteşti de vremurile alea bune când te duceai la "Noaptea devoratorilor de publicitate"? Ehe, maică! Chişu le-a dezvoltat. Ok, timpul s-a dus şi n-are rost să plângem după trecut când putem foarte bine să plângem după prezent. Sau putem să râdem de el.

Dan Chişu e parcimonios cu apariţiile în public, aşa că nu-l rata diseară la Marius Tucă. Vine pentru un dialog degajat despre film în pandemie. Şi mai vedem noi ce.

De la actorie, ne întoarcem la viaţa reală, la valul trei al pandemiei şi situaţia din secţiile de Terapie Intensivă. Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, ne explică cum stăm şi cât e de important să fim cu toţii responsabili în aceste momente.

Se numeşte Alexandru Rafila şi e vice-preşedintele Camerei Deputaţilor, dar mai întâi de toate, e medic. Vorbeşte aplicat pe teme de Sănătate şi e unul dintre puţinii coerenţi de pe piaţă (ca să zicem aşa). Vine la Marius Tucă diseară. 

Marius Tucă Show. Diseară, de la şapte, la Aleph News. "Tu, care-mi cânţi de la magnetofon/ "Hello", în dimineaţa asta-i joi/ Trec chelneriţe... Trage-n buze moi/ Ţigara fină, sonda cu sifon,/ O copilandră-punk-omid-albastră/ Îngerii-şi bagă-n ziduri o aripă" (Emil Brumaru).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici