Video Medicul stomatolog Ion Nicolescu, exclusiv la ”Marius Tucă Show”: Unui pacient poate să-i cadă o lucrare provizorie şi să nu poată să mănânce, iar asta nu e considerată urgenţă

Doctorul Ion Nicolescu, şeful secţiei de chirurgie maxilo-facială, din cadrul Spitalului Sfanta Maria- Bucureşti a vorbit, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", despre cum este afectată activitatea medicilor dentişti de criza coronavirusului, ce înseamnă o urgenţă medicală şi ce se va întâmpla cu cabinele stomatologice după ce va trece pandemia.

4776 afișări

Declaraţii ale medicului stomatolog Ion Nicolescu:

Niciun cabinet nu e avizat expres să realizeze urgenţe stomatologice în Bucureşti.

Cred că închiderea cabinetelor este o strategie bine gândită şi extrem de protectivă şi la adresa personalului medical, dar şi la adresa pacienţilor, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Eu cred că toate cabinetele stomatologice au la îndemână materiale necesare încât să limiteze transmiterea bolilor.

Se stabilesc nişte măsuri pe care un cabinet de stomatologic trebuie să le respecte în aşa fel încât să se limiteze răspândirea de coronavirus.

Nu cred că există medic care să nu vrea să-şi trateze un pacient, mai ales în caz de urgenţă.

Există un număr limitat de diagnostice de urgenţă şi de proceduri pentru aceştia. Tratamentele de urgenţă înseamnă atitudinea faţă de hemoragie, durerea care nu poate fi controlată cu medicamente, faţă de traumatism, de infecţie. Le tratăm în contextul în care în următoarele 24 de ore, pacientul se prezenta pentru a duce tratamentul la sfârşit. Cauza rămâne. 

Militez pentru deschiderea cât mai multor cabinete care respectă regulile.

Noi vrem ca pacienţii să stea acasă. El trebuie să aibă confort, să nu aibă infecţie, să nu aibă hemoragie.

Unui pacient poate să-i cadă o lucrare provizorie şi să nu poată să mănânce, iar asta nu e considerată urgenţă.

Când se vor deschide cabinetele, o să ne aşteptăm la o avalanşă de pacienţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici