Valentin Stan: Gheorghe Flutur a fost testat preferenţial la Suceava, a fost trecut ca medic pe listă/ Despre sintagma „medici dezertori”: Destinul nostru, legat ineluctabil de oamenii în halate albe

Ediţie specială ”Marius Tucă Show”, marţi, 1 aprilie, de la ora 20.00. Invitat este analistul politic Valentin Stan, „omul cu laptopul”.

3698 afișări

Marius Tucă şi Valentin Stan discută despre noile măsuri anunţate de autorităţi în contextul epidemiei de coronavirus:

Medicii care îşi dau demisia, li se spune „medici dezertori”. Intr-un fel sau altul, destinul nostru din ultimele zile este legat ineluctabil de niste oameni in halate albe, multi dintre ei pusi la stalpul infamiei. Nişte oameni care se luptă să te ţină în viaţă, nu mai pot rămâne ei în viaţă

Discursul lui Iohannis din 24 martie, creaţi un mediu plăcut medicilor: Un lucru extrem de important e stăpânirea de sine. Evitati panica. Credeti ca domnul presedinte evita panica? Trebuie actionat rapid. Stiai de ce se imbolnavesc medicii? Nu au un mediu placut.

Domnul Tataru a spus la Arad urmatoarea propozitie: “Vrem nu vrem ne-am ales o profesiune” Cred ca spunem oamenilor niste lucruri in emisiunea asta. Vrem, nu vream ne-am ales o profesiune. Cum isi permit astia cu moralul scazut, atati cati mai sunt, sa isi dea demisia sau sa intre in concediu

Eu cred ca dincolo de ce propaganda se face, cu panica, cred ca trebuie sa spunem adevarul, eu cred ca doctorii au drepul sa demisioneze. Cred ca ar fi bine sa incepem cu juramantul lui Hiprocrate. Sanatatea pacientilor va fi pentru mine va fi o obligatie sacra

Domnul Iohannis spune ca si-a facut treaba. Daca esti medic si te imbolnavesti pentru ca nu ai echipament cum este deontologic sa mai lucrezi? Pe domnul Iohannis l-a invatat Dex-ul sa spuna ca si-a facut treaba, pe tine, pe mine si pe toata aceasta tara.

Pentru toti imbecilii care au conceptul ca exista conceptul de dezertare a medicilor. E plina America si Europa de medici care isi depun mandatul

Pentru toti imbecilii care au impresia ca exista conceputul de dezertare hai sa le spunem ce se intampla in Italia. E plin in Europa e plin de medici care isi depun mandatul. Acesti oameni au hotarat viata celorlalti oameni. Ei si-au asumat ca fac tot ce pot. Crezi ca oamenii astia mai pot rationa?

Medicii au fost in prima linie din prima clipa. N-au avut niciun fel de echipament. Medicii din Romania sunt eroi fata de medicii din alte tari au fost in prima linie fara echipamente. Copiii nostri sunt tratati ca niste orfani si sunt trimisi in tabere de ingrijire. Acesti copii ai medicilor, copii la care nu se mai pot intoarce, acesti copii ce fac? I-a luat Orban intr-o tabara de ingrijire?

Copii din Romania ai caror parinti sunt in carantina si nu au pe nimeni sunt neglijati de sistem in momentul de fata. Hai sa iti arat cum are grija domnul Orban de copiii astia.

A existat un baiat trecut pe o lista de testare ca medic a fost un fals, o testare preferentiala.

Domnul Flutur este presedintele consilului judetean. Pe 25 martie a declarat: “nu ma simt rau deloc. M-am testat duminica.” Acest om e testat preferential. Cum adica? Adica e trecut ca si medic pe lista.

Vorbim de un spital unde se fac niste garzi care a explodat in obrazul medicilor si asistentelor de acolo, provocand un dezastru epidemiologic ce a dus laizolarea unui judet intreg. Ce spune Orban despre spitalul din Suceava? Apropo de medici dezertori, Orban: A foast testat deoarce a fost pe o lista cu medici.

Ce spune Orban? “A fost testat pentru ca era intr-o ancheta epidemiologica. Domnul Flutur e tratat in spital ca orice pacient”. Politicianul Flutur a fost testat inaintea medicilor care stateau la coada. Asemenea lucru e o injuratura in fata a oricarui om cinstit din aceasta tara. Cine are prioritate la testare?
Acei oameni care sunt in riscul de a dezvolta o boala foarte serioasa. Pesonalul sanitar care au simptome, inclusiv cei care lucreaza la urgente.

Cum isi permite Orban sa nu respecte indicatiile OMS sau cum isi permite sa isi bata joc de medicii Romaniei impingand in fata lor un politruc pentru testare?

Medicii romaniei au fost batjocoriti de politicienii din Romania. Vrei sa vezi cum testeaza americanii? CDC-ul este ghidul de testare. Toate testarile pentru Covid 19 se fac cu cel care furnizeaza asistenta de sanatate. Testele se fac doar pentru pacientii care prezinta simptomele bolii. Toate testarile se fac in consultare cu sistemul medical celor cu simptome.

Ce a zis domnul presedinte pe 31 martie? “Am discutat situatia din spitale si vreau sa va asigur pe voi, medicii, ca noi ne facem treaba. Stii câţi au murit? Stii cati medici sunt disponibilizati? Iohannis nici nu isi da seama de la nivelul lui de analafabetism functional ca este mult mai eficient, că isi bate joc de oameni si fara sa isi dea seama

Cine a fost amendat pentru dezastrul de la Suceava? La Suceava sunt morti si infectati care nu sunt reportati.

Aflam din multe spitale din tara ca sunt medici carora li-se interzice sa vorbeasca despre situatia din spitale. Aflam ca medicii sunt intimidati.

Marius Tucă: Iohannis are in aceste momente un discurs de militian. De ce a fost Iohannis la inaugurarea unui cort gol?

Vela a dat ordin ca niste oameni in uniforme sa se ocupe cu imnul national. Adica scoatem simboluri nationale si le demonetizam ca sa ne batem joc de ele. Presedintele a avut la inaugurarea spitalului cu o stema a Romaniei invechita. Klaus Iohannis şi-a pus o stema care nu e conforma legii. Asta e o alta bataie de joc. Vrem sa ii copiem pe americani

(Ce asteptati ai de la Vela?) Pe Vela il inteleg dar presedintele sa vina cu un insemn de circar in piept? S-a format o initiativa de investitii drept raspuns la coronavirus. E o institutie comunitara pentru a ajuta tarile sa raspunda la acest virus.

S-a format o initiativa de investitii drept raspuns la coronavirus. E o institutie comunitara pentru a ajuta tarile sa raspunda la acest virus. Comisia va plati o prefinantare anuala de 637 de milioane. Practic comisia nu iti da nimic. Doar te scapa de niste penalitati. Danca e omul care gestioneaza aceste probleme.

Donald Trump a vrut sa redeschida America pana de Paste, deci marea America are nevoie sa reporneasca caci altfel e de rau. Daca Romania nu porneşte intr-o saptamana Romania nu iese din aceasta nenorocire nici in 10 ani atat de tare este afectata Romania economic. Oamenii nu vor mai avea ce sa puna pe masa copiilor. Foarte multi vor fi in situatia sa nu mai aiba ce sa puna pe masa copiilor

Cu tot dezastrul din tara, daca Romania nu reporneste economia in 2 saptamani, Romania nu iese din aceasta nenorociere nici in 10 ani, atat de afectata este economia. Toate companiile mari din America lucreaza pentru a oferi armele pentru a invinge. Iar noua ne spune azi  presedintele ca si-a facut treaba si ca lucrurile vor ajunge in spitale. 

Orban intrebat despre amanarea ratelor bancare, se poate vorbi de o amanare de noua luni. la care Orban pe 25 martie. Vreau sa va spun un singur lucru de sanatatea sistemului bancar tine de sanatatea economiei.

Dacă vrei sa vezi incompetenta acestor oameni iei ordonanţa 3 4-5 si vezi ce tâmpenii spun acolo. Nu este logic sa ii ordoni unui batran fara apartinatori sa nu iasa din casa, moare in casa de foame. Statul roman in raport cu o categorie de oameni care are nevoie de ajutor spune sa apeleze la voluntari.

(Marius Tucă: Eu cred ca acest guvern nu va apuca 1 Iunie cel mai tarziu)  Aceste guvern va ramane pana la alegeri

Ceauşescu avea două vorbe: Es clus (exclus-nr) iar maxima zilei este Cio-la-cu (Ciolacu-nr)


Cât de bune sunt aceste măsuri şi cât de eficienţi sunt politicienii români în această bătălie?

Cum a fost reacţia autorităţilor din România în comparaţie cu cele din alte state?
Cazul Suceava. Politizarea sistemului de sănătate ucide?
Cum vor arăta alegerile din acest an? Ce se schimbă din cauza coronavirusului?
Cine pierde şi cine câştigă, din punct de vedere politic, de pe urma pandemiei?
Există riscul ca românii să iasă din case şi să asistăm la revolte sociale din cauza epidemiei?
Cum schimbă pandemia balanţa puterilor la nivel mondial?

Sunt doar câteva din întrebările la care va răspunde Valentin Stan, marţi, începând cu ora 20.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici