Aerul arctic şi viscolul perturbă călătoriile în SUA înainte de sărbători. Sunt cel puţin cinci decese

Frigul arctic şi-a extins vineri stăpânirea asupra unei mari părţi a Statelor Unite, combinându-se cu zăpada, gheaţa şi vântul puternic. Cel puţin cinci persoane au decedat, iar aprovizionarea cu energie şi călătoriile a milioane de americani înainte de sărbători sunt perturbate.

183 afișări
Imaginea articolului Aerul arctic şi viscolul perturbă călătoriile în SUA înainte de sărbători. Sunt cel puţin cinci decese

Hepta

Vremea de iarnă extremă, care a determinat autorităţile municipale din întreaga ţară să deschidă centre de încălzire în biblioteci şi secţii de poliţie, în timp ce se străduiau să extindă adăposturile temporare pentru persoanele fără adăpost, a dus la cel puţin cinci decese vineri, potrivit Reuters.

Un carambol cu 50 de vehicule pe autostrada Ohio Turnpike, pe fondul viscolului, în apropiere de Toledo, a ucis doi automobilişti, a rănit numeroase alte persoane şi a închis ambele benzi ale autostrăzii, a anunţat poliţia statală.

Automobiliştii blocaţi au fost evacuaţi cu autobuzul pentru a nu îngheţa în maşini la temperaturi sub zero grade, potrivit Departamentului de pompieri şi salvare din Toledo.

Trei decese legate de vreme au fost confirmate în statul vecin Kentucky - două în urma unor accidente de maşină şi o persoană fără adăpost care a murit din cauza expunerii la frig.

„Vă rugăm să rămâneţi acasă şi să fiţi în siguranţă”, a declarat pe Twitter guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, anunţând aceste decese.

În condiţiile în care gerul puternic se întinde din Montana până în Texas, în timp ce merge spre est, aproximativ 240 de milioane de persoane - mai mult de două treimi din populaţia SUA - se aflau vineri sub avertizări şi recomandări privind vremea de iarnă, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS).

Harta pericolelor de iarnă existente sau iminente „descrie una dintre cele mai mari extinderi de avertismente şi recomandări de vreme de iarnă din toate timpurile”, a precizat NWS.

Cel mai friguros loc din ţară a fost vineri oraşul Havre, situat în nordul îndepărtat al statului Montana, în apropiere de graniţa cu Canada, unde mercurul a urcat de la o minimă de minus 39 de grade Celsius la minus 20 de grade cu puţin înainte de prânz, a anunţat NWS.

Frigul este intensificat de vânturile puternice şi s-a extins prin sud până la graniţa dintre SUA şi Mexic. Expunerea la astfel de condiţii poate provoca degerături în câteva minute.

Avertizări de îngheţ puternic au fost postate în sudul Georgiei şi în mare parte din toate cele patru state de pe Coasta Golfului - Texas, Louisiana, Alabama şi Florida.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici