ALERTĂ METEO: Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în toată ţara/ Cât de mult va scădea temperatura în Bucureşti

Meteorologii au emis duminică o informare prin care anunţă ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în toată ţara, până miercuri dimineaţă. Vremea se va răci, iar la munte va ninge şi va fi viscol.

10121 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ METEO: Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în toată ţara/ Cât de mult va scădea temperatura în Bucureşti

ALERTĂ METEO: Ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină în toată ţara

Începând de duminică de la ora 15.00 până miercuri la ora 9.00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15 - 25 de litri pe metrul pătrat şi izolat 40 - 60 de litri pe metrul pătrat.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în după-amiaza zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni în majoritatea regiunilor, iar în cursul zilelor de luni şi marţi îndeosebi în sudul, estul şi centrul ţării.

Vremea se va răci accentuat, luni în vestul şi nordul ţării, iar marţi şi în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marţi, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1.800 de metri va ninge şi vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Prognoză specială pentru Bucureşti

Meteorologii au emis duminică o prognoză specială pentru Bucureşti, în vigoare de la ora 15.00 până miercuri la ora 9.00, ce vizează ploi torenţiale, vijelii şi scăderea bruscă a temperaturilor, de la 23 de grade la 6 grade.

Potrivit prognozei speciale, începând din după-amiaza zilei de duminică şi până miercuri dimineaţă, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor aduna cantităţi de apă însemnate, 15 - 25 liti pe metrul pătrat şi izolat posibil peste 30 - 35 pe metrul pătrat.

Duminică şi luni temperatura maximă va fi de 21 - 23 de grade, iar luni dimineaţa se vor înregistra 12 - 13 grade.

Vremea se va răci începând de marţi, astfel încât dimineaţa se vor înregistra în jur de 10 grade, după-amiaza 11 - 13 grade, iar miercuri dimineaţa 6 -7 grade.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici