Avertizare ANM: Cod portocaliu de viscol extinsă pentru patru judeţe de munte/ Cod galben de vânt puternic în şapte judeţe

Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost extinsă şi pentru zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, unde vântul va sufla cu rafale de până la 125 de kilometri pe oră.

3476 afișări
Imaginea articolului Avertizare ANM: Cod portocaliu de viscol extinsă pentru patru judeţe de munte/ Cod galben de vânt puternic în şapte judeţe

Avertizare cod galben de vânt puternic în 7 judeţe din nordul şi nord-vestul ţării

Potrivit ANM, până la ora 14.00 în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, la altitudini de peste 1.800 de metri, vântul va sufla cu rafale de până la 125 de kilometri pe oră, iar zăpada va fi puternic viscolită.

Şi zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Caraş Severin este sub cod portocaliu de vânt puternic până la ora 15.00, potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie semnalându-se ninsoare însemnată cantitativ şi depunere semnificativă de strat de zăpadă. Totodată, vântul suflă cu rafale de până la 120 de kilometri pe oră.

Sub cod galben de viscol sunt, până la ora 14.00, judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi, unde vântul se va intensifica şi va sufla cu rafale de până la 65 de kilometri pe oră.

De asemenea, şapte judeţe din nordul şi nord-vestul ţării sunt, miercuri, sub avertizare cod galben de vânt puternic, care la rafală atinge viteze de până la 60 de kilometri pe oră. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, valabilă până la ora 11.00. În cele patru judeţe, vântul atinge la rafală 55 - 60 de kilometri pe oră.

Zona joasă a judeţelor Braşov, Alba şi Sibiu sunt sub avertizare cod galben până la ora 14.00. În aceste zone, vântului atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră la rafală.

Începând de luni şi până miercuri, la ora 20.00, zona de munte din 27 de judeţe este, total sau parţial, sub avertizare cod galben de viscol. Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 -120 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Totodată, până miercuri, la ora 20.00 este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori şi precipitaţii mixte care favorizează depuneri de polei. Miercuri, în zonele joase de relief, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici