Când se schimbă vremea? Iată cum arată prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni

Vom avea temperaturi de toamnă blândă, cu valori maxime în jur de 10 grade şi minime pozitive, însă după data de 21 noiembrie vremea începe să se răcească, iar spre finalul lunii noiembrie temperaturile maxime vor coborî, în unele zone chiar sub zero grade, potrivit prognozei pe 2 săptămâni.

4264 afișări
Imaginea articolului Când se schimbă vremea? Iată cum arată prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni

Când vine iarna? Iată cum arată prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni

Banat

În intervalul 15 – 20 noiembrie, în medie, se vor înregistra valori ale temperaturilor maxime de 10 - 12 grade şi minime de 3 - 5 grade. Ulterior datei de 20 noiembrie, vremea se va încălzi uşor, temperatura maximă urmând a creşte spre valori în jurul a 14 grade, în 21 noiembrie, apoi va scădea până spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în data de 23 noiembrie. Procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât media temperaturilor maxime va coborî spre valori în jurul a 5 grade până la sfârşitul intervalului. În perioada 20 – 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4...6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scădea spre valori medii, în jurul a 0 grade, în data de 25 noiembrie, valoare ce va fi de interes până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în zilele de 18 şi 19 noiembrie şi în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Crişana

În intervalul 15 – 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea de la valori în jurul a 12 grade în prima zi, spre 8 grade în data de 19 noiembrie. Ulterior, media temperaturilor maxime va creşte din nou spre 12 grade în data de 21 noiembrie. În intervalul 22- 29 noiembrie vremea se va răci treptat, astfel temperaturile maxime vor scădea de la valori de 10 grade, în medie în data de 22 noiembrie, spre valori de 4 - 5 grade, la sfârşitul intervalului. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori de 2. - 3 grade în medie, în intervalul 15-19 noiembrie. Ulterior minimele vor creşte spre 5 grade, în medie, în zilele de 20 şi 21 noiembrie, apoi până spre sfârşitul intervalului acestea vor scădea treptat, astfel că în perioada 25- 29 noiembirie se vor înregistra valori în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în zilele de 18 şi 19 noiembrie şi în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Transilvania

Vremea se va răci în intervalul 15 – 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 10 grade, spre 6 - 7 grade. Ulterior, vor creşte uşor spre 9 - 10 grade, în medie în perioada 20- 22 noiembrie, apoi vor scădea spre 4 - 5 grade, valori ce vor fi de interes pentru perioada 24 – 29 noiembrie. În perioada 15 – 18 noiembrie temperaturile minime vor fi de -2 - 0 grade, în medie, apoi vor creşte spre valori în jurul a 2 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior datei de 21 noiembrie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar minimele vor scădea de la 2 grade, în medie, spre -3 - -2 grade până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în zilele de 18 şi 19 noiembrie şi în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Maramureş

În intervalul 15 - 19 noiembrie, maximele termice vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi, spre 6 grade, în data de 19 noiembrie. Ulterior datei de 19 noiembrie, temperaturile maxime vor creşte spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în perioada 20 – 22 noiembrie, apoi, până în data de 29 noiembrie vor scădea spre valori de 4 - 5 grade. Minimele se vor situa între 0 şi 2 grade, în medie în perioada 15 – 19 noiembrie, apoi vor creşte spre valori în jurul a 4 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului, minimele vor scădea treptat spre -2 - -1 grade, în medie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

Moldova

În perioada 15 - 21 noiembrie, maximele termice vor scădea de la 9 grade în medie, în prima zi spre 6 grade în data de 16 noiembrie, apoi vor creşte treptat până spre 12 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior datei de 21 noiembrie, media maximelor va scădea uşor de la 6 grade, în prima zi spre 4 - 5 grade până la sfârşitul intervalului. Minimele vor scădea de la 4 grade, în medie în data de 15 noiembrie spre valori în jurul a -1 grad în data de 17 noiembrie, apoi vor creşte spre 5...6 grade, în data de 21 noiembrie, iar ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului vor scădea spre valori de -2 - -1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie, în prima zi a intervalului spre 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi vor creşte treptat până spre 12...13 grade, în data de 22 noiembrie. Ulterior aceste date, temperaturile maxime vor scădea uşor până spre 8 grade, în data de 25 noiembrie, apoi până la sfârşitul intervalului vor creşte uşor spre 10 grade, în medie. În perioada 15-18 noiembrie, minimele vor scădea de la 7...8 grade, în medie în prima zi, spre 3 grade. Vor creşte ulterior, în perioada 19 -23 noiembrie până spre 6 grade, apoi până la sfârşitul intervalului vor scădea treptat spre 2...4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în perioada 22 – 28 noiembrie.

Muntenia

Temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi spre 8 grade, în data de 17 noiembrie, ulterior vor creşte spre medii în jurul a 14 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea până spre sfârşitul intervalului spre valori medii de 8...9 grade. Minimele vor scădea de la 4...5 grade, în data de 15 noiembrie spre valori medii în jurul a 0 grade, în data de 18 noiembrie. Ulterior, cu uşoare variaţii, minimele vor creşte spre 4 grade, în data de 23 noiembrie, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre valorii medii de -1...0 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în perioada 22 – 28 noiembrie.

Oltenia

Temperaturile maxime vor scădea de la 10 grade, în prima zi a intervalului spre valori medii în jurul a 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi până în data de 21 noiembrie vor creşte spre 13 grade. Ulterior datei de 21 noiembrie, temperaturile maxime vor scădea treptat, astfel încât la sfârşitul intervalului, în medie se vor înregistra 7...8 grade. În perioada 15-24 noiembrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori medii de 2...4 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul a 0 grade, valoare ce va fi de interes în perioada 25 -28 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în intervalul 22 – 28 noiembrie.

La munte

În perioada 15-18 noiembrie, variaţiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de 2...4 grade. În data de 19 noiembrie acestea vor scădea spre medii în jurul a 0 grade, apoi vor creşte spre 4...5 grade până în data de 22 noiembrie. Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului spre medii în jurul a 0 grade. Minimele vor scădea de la 0 grade, în prima zi spre valori medii în jurul a -4 grade, în data de 19 noiembrie, apoi vor creşte treptat spre -2...-1 grad, în data de 23 noiembrie. După data de 23 noiembrie, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere până la sfârşitul intervalului spre valori medii de -6...-5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în zilele de 18 şi 19 noiembrie, apoi în perioada 22 -28 noiembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici