METEO ANM anunţă vreme rece şi Cod galben de vânt la munte şi în Moldova

Meteorologii au emis luni o informare de vreme deosebit de rece şi geroasă dimineaţa, valabilă în toată ţara până miercuri, dar şi o avertizare Cod galben de vânt în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi în judeţe din zona Moldovei.

456 afișări
Imaginea articolului METEO ANM anunţă vreme rece şi Cod galben de vânt la munte şi în Moldova

METEO ANM anuinţă vreme rece şi Cod galben de vânt la munte şi în Moldova

Potrivit informării emise de ANM, în nordul, centrul şi estul ţării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în cursul nopţii de marţi spre miercuri şi în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 şi -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Maximele de marţi vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -6 şi 0 grade.

Informarea este valabilă de luni, de la ora 20.00, până miercuri, la ora 10.00.

Totodată, ANM a emis avertizări Coduri galbene de vânt pentru Carpaţii Meridionali şi Orientali şi pentru zona Moldovei.

De luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 2.00, este Cod galben de vânt în Carpaţii Meridionali şi Orientali, la altitudini de peste 1700 m. În aceste zone, vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 70-90 km/h, spulberând temporar zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Tot sub Cod galben de vânt va fi şi zona Moldovei, luni, până la ora 20.00. Pe parcursul zilei, în Moldova, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55-60 km/h, astfel încât senzaţia de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40-50 km/h vor fi şi în Transilvania, Oltenia, Dobrogea şi estul Munteniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anm,
meteo,
vremea,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici