METEO. ANM, avertizare Cod portocaliu de ploi în Dobrogea. Cod galben în aproape toată ţara

  • Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente în judeţele Tulcea şi Constanţa.
  • Codul galben de ploi şi instabilitate atmosferică va intra în vigoare luni la ora 12.00 şi va rămâne în vigoare până marţi la ora 21.00.
4162 afișări
Imaginea articolului METEO. ANM, avertizare Cod portocaliu de ploi în Dobrogea. Cod galben în aproape toată ţara

METEO. ANM, avertizare Cod portocaliu de ploi în Dobrogea. Cod galben în aproape toată ţara

Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente în judeţele Tulcea şi Constanţa şi de Cod galben în aproape tot restul ţării.

Potrivit ANM, în judeţul Tulcea şi zona costieră a judeţului Constanţa se vor înregistra ploi ce vor depăşi 50-70 l/mp. Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 15.00 şi este valabilă până marţi, la ora 21.00.

Codul galben de ploi şi instabilitate atmosferică va intra în vigoare luni la ora 12.00 şi va rămâne în vigoare până marţi la ora 21.00.

În acest interval, în Dobrogea, în estul şi nord-estul Munteniei şi în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crişana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul şi nord-vestul Munteniei, precum şi în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi, izolat, grindină.

Meteorologii susţin că în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici