METEO. Se rup norii din nou. ANM a emis noi avertizări de ploi: cod portocaliu şi galben în ţară

Meteorologii anunţă, luni dimineaţa, avertizări cod portocaliu pentru mai multe judeţe din nord-estul ţării şi cod galben în sud, est şi zona Dobrogei. Avertizările sunt valabile până la ora 21.00.

32684 afișări
Imaginea articolului METEO. Se rup norii din nou. ANM a emis noi avertizări de ploi: cod portocaliu şi galben în ţară

METEO. Se rup norii din nou. ANM a emis noi avertizări de ploi: cod portocaliu şi galben în ţară

Potrivit ANM, codul portocaliu intră în vigoare la ora 12.00 şi este valabil în vestul şi sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul şi nord-estul Munteniei, precum şi în estul şi sud-estul Transilvaniei.

În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Aversele vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 30...40 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp.

Sursa citată mai arată că de luni, de la ora 10.00 până la ora 21.00 este cod galben de ploi în Maramureş şi local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova.

În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi, izolat, grindină.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20...25 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici