METEO Cod galben de inundaţii în nordul Moldovei

Hidrologii avertizează că din cauza precipitaţiilor înregistrate este posibil să apară inundaţii pe mai multe cursuri de apă din nordul Moldovei.

535 afișări
Imaginea articolului METEO Cod galben de inundaţii în nordul Moldovei

METEO Cod galben de inundaţii în nordul Moldovei

Specialiştii au instituit cod galben de inundaţii. Acesta este valabil de luni seara până marţi la ora 2.00.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, pe râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Suceava – amonte S.H. Nicolae Bălcescu; Moldova – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Râşca din judeţele: Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi”, au anunţat specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile Valea Albă şi Valea Mare, afluenţi ai râului Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici