Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Când şi unde se răceşte vremea

De mâine vremea se răceşte în aproape toată ţara, devenind chiar mai rece decât ar fi normal. Ploile cuprind jumătate dintre regiuni, astfel că vineri avem parte de două anotimpuri. Ploi şi temperaturi mai scăzute în vest şi sud-vest şi soare si vreme caldă în rest.

5264 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Când şi unde se răceşte vremea

Prognoza următoarelor trei zile. Când şi unde se răceşte vremea

Noaptea vine cu nori în toată ţara, astfel că va ploua în Oltenia, Transilvania, Maramureş, vestul şi nordul Moldovei, prin Muntenia şi pe spaţii mici în rest. În dealurile sudice şi izolat în regiunile nordice şi centrale se vor cumula 10...20 l/mp. În zonele montane, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi treptat vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla cu putere pe crestele montane, dar şi prin sud-vest. Temperaturile minime, în mare parte din ţară cu mult peste cele normale acestei date, se vor încadra în general între 1 şi 9 grade.

Mâine în vestul ţării temperaturile nu diferă prea mult faţă de zilele precedente, însă în rest vremea se răceşte semnificativ. Meteorologii vorbesc despre maxime de 4...5 grade în Transilvania şi nordul Moldovei şi 14 grade în Dobrogea şi estul Munteniei. În prima parte a zilei va ploua în Transilvania şi în cea mai mare parte a Moldovei, prin Oltenia, Muntenia şi  Dobrogea. La munte sunt aşteptate precipitaţii mixte şi ninsori, iar seara lapoviţa apare trecător şi în zonele mai joase de relief din centru şi nord-est. Doar în vestul şi nord-vestul ţării soarele este mai prezent, astfel că e puţin probabil să plouă. Şi nopţile sunt mai reci, astfel că minimele vor fi cuprinse între -2 şi 6 grade.

Şi vineri vremea împarte ţara în două. În vest şi sud-vest temperaturile maxime rămân cam la fel, norii strâng rândurile şi în special în a doua parte a zilei şi noaptea o să plouă. În restul ţării vrermea se încălzeşte , soarele e destul de prezent şi ploile slabe şi răzleţe vin în cursul mopţii.  La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea unele răbufniri tot la munte şi prin sud-vest şi est. În aceste condiţii temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, iar cele minime devine pozitive, între 1 şi 8 grade.

Sâmbătă în sud şi în est primăvară în toată regula, cu 20 de grade în termometre. Peste zi o să plouă în vest, nord şi centru, iar noapte ploile cuprind şi sudul şi estul ţării. Meteorologii vorbesc despre ploi sub formă de aversă ce pe suprafeţe mici vor fi însoţite de descãrcări electrice. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate. La munte continuă ninsorile şi lapoviţa. Vântul rămâne mai activ în zona montană înaltă, dar începe să pună probleme şi pe litoral şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici