Prognoza meteo. Vremea împarte ţara în două. De când scad temperaturile

  • Mâine o să fie cald în toată ţara: maxime cuprinse între 11 şi 23 de grade
  • Luni o să fie mai rece doar în Dobrogea, în rest vară în toată regula
  • De marţi vremea împarte ţara în două: frig şi ninsori în nord, cald şi averse cu fulgere, în sud
18298 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo. Vremea împarte ţara în două. De când scad temperaturile

Prognoza meteo. Vremea împarte ţara în două. De când se răceşte vremea

Prognoza pentru ţară

Urmează o noapte cu minime cuprinse între -6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 9...10 grade în Dealurile de Vest. Prin nord, nord-est şi centru o să fie brumă, iar vântul va sufla cu putere, doar pe crestele montane.

De Florii ai parte de vreme caldă şi frumoasă în aproape toată ţara. Vor fi între 11...14 grade pe litoral şi în jur de 23 de grade în Câmpia Română şi Lunca Dunării. Norii apar în a doua parte a nopţii în vestul şi nord-vestul ţării, iar vântul va prinde putere prin est şi zona montană.

Începi săptămâna cu vreme caldă, chiar foarte caldă în sud. Doar pe litoral o să fie între 11 şi 14 grade, cum de fapt, e normal pentru mijloc de aprilie. În restul ţării ai parte de maxime cuprinse între 18 şi 25 de grade. În a doua parte a zilei norii se adună prin zona montană şi submontană şi începe să plouă. Seara, norii cuprind şi jumătatea de nord-vest şi începe să plouă. Spre dimineaţă începe să ningă prin nordul Carpaţilor Orientali unde se cam adună zăpadă. Tot la munte începe şi vântul să sufle destul de tare, dar şi prin vest, nord, centru, est şi sud-est.

De marţi, aşa cum ţi-am mai spus, vremea te ajută să râmâi în casă, cel puţin în jumătate de ţară. O să se răcească destul de mult în vest, centru şi nord. La munte o să ningă în continuare, dar nu sunt excluse ninsorile nici în Transilvania şi Dealurile Subcarpatice. În sud şi sud-est o să fie în continuare foarte cald, dar şi aici norii  se înmulţesc după-amiază, când vin averse cu tunete şi fulgere. Peste zi, maximele pornesc de la 5-6 grade în Maramureş şi Transilvania şi se opresc la 22-23 de grade în Muntenia. Noaptea însă vremea se răceşte în toată ţara. Apar lapoviţa, grindina şi ninsorile. Vântul suflă tare la munte, dar şi prin sud.

Prognoza pentru Bucureşti

În Capitală  ai parte de o noapte caldă cu 7-8 grade şi vânt liniştit.

De Florii soarele străluceşte în voie pentru tine. Vântul rămâne liniştit şi o să fie cam 23 de grade.

La început de săptămână o să fie tot cald. Soarele generos urcă mercurul din termometre până la 24 de grade.

Marţi temperaturile scad şi aici. O să fie cel mult 21 de grade, soarele nu mai e atât de prezent, iar după-amiază aşteaptă-te la averse cu tunete şi fulgere. Vântul prinde şi el putere, nu doar în timpul ploilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici