Veşti schimbătoare de la ANM. Vreme cu ploi şi reprize de căldură până la jumătate lunii iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că până la jumătatea lunii iunie vremea va fi diferită în regiunile României. Astfel, în unele zone vor fi temperaturi peste mediile normale ale perioadei, iar în altele va ploua.

576 afișări
Imaginea articolului Veşti schimbătoare de la ANM. Vreme cu ploi şi reprize de căldură până la jumătate lunii iunie

Veşti schimbătoare de la ANM. Vreme cu ploi şi reprize de căldură până la jumătate lunii iunie

În săptămâna 15-22 mai, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile nordice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de vest şi de sud-vest a ţării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile nordice şi centrale.

În săptămâna 22– 29 mai, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în nord-vestul ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile sudice, estice, sud-estice şi la munte, dar şi local deficitare în extremitatea de nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 29 mai – 5 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile nordice şi centrale. În rest vor fi valori normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice şi la munte, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă.

În săptămâna 05 – 12 iunie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, au precizat meteorologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anm,
vreme,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici