VREMEA în următoarele zile: Temperaturile scad drastic. Meteorologii anunţă valori normale pentru această perioadă

Meteorologii informează că vremea se va răci în următoarele zile în ţară şi în Capitală, fiind anunţate temperaturi maxime de până la 3 grade în Bucureşti, unde este aşteptată şi ninsoarea. Potrivit ANM valorile sunt cele normale pentru această dată.

1553 afișări
Imaginea articolului VREMEA în următoarele zile: Temperaturile scad drastic. Meteorologii anunţă valori normale pentru această perioadă

Prognoza METEO pentru următoarele zile

„Vremea va fi închisă, iar valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. Temporar vor fi precipitaţii, la început în regiunile vestice şi nordice, apoi şi în restul teritoriului. Pe parcursul zilei va ploua, iar la munte, la altitudini în general de peste 1.600 m vor fi şi ninsori şi lapoviţă”, transmite ANM în privinţa zilei de marţi.

Potrivit meteorologilor, noaptea, în nord şi parţial în vest şi în centru, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar în zona montană vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi la munte se vor acumula cantităţi de precipitaţii de peste 20...25 l/mp şi izolat de 35...45 l/mp. De asemenea, vântul va avea intensificări la munte, mai ales la altitudini mari şi în a doua parte a intervalului, când la rafală se vor depăşi viteze de 90...110 km/h, iar zăpada va fi spulberată şi ninsoarea viscolită, dar local şi temporar şi în restul teritoriului, cu precădere noaptea, când rafalele vor fi în general între 45 şi 65 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Marţi, în Capitală, vremea va fi închisă şi temporar va ploua în a doua parte a zilei, dar mai ales noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat în prima parte a intervalului, apoi se va intensifica treptat, iar la rafală se vor atinge viteze până în jurul a 45 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere faţă de intervalul anterior, astfel încât maxima va fi de 11...12 grade, iar minima de 3...4 grade.

ANM informează că miercuri, vremea va continua să se răcească în ţară, iar temperaturile se vor situa în jurul celor normale la această dată.

„În estul, sudul şi parţial în centrul ţării înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului şi se vor semnala precipitaţii, în general, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mai ales lapoviţă şi ninsoare în Transilvania şi Moldova, iar în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia, ploaie în prima parte a zilei, apoi treptat lapoviţă şi ninsoare. În celelalte regiuni înnorările vor fi temporare şi doar pe spaţii mici, ziua, vor fi precipitaţii slabe mixte. Vor fi condiţii de polei”, informează ANM.

Vântul va avea intensificări şi trecător va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada, la munte, îndeosebi la altitudini mari unde va fi tare şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului, cu precădere în est, sud-est şi vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între -12 şi -2 grade.

Miercuri, în Capitală, vremea va continua să se răcească şi va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitaţii, în prima parte a zilei sub formă de ploaie, apoi lapoviţă şi ninsoare. Temporar vântul va avea unele intensificări (rafale de până la 45...50 km/h), mai ales în a doua parte a zilei şi în prima parte a nopţii. Temperatura maximă va fi de 3...5 grade, iar cea minimă de -4...-2 grade.

În ţară, în cursul zilei de joi, cerul va avea înnorări şi local vor fi precipitaţii slabe mai ales sub formă de ninsoare, în prima parte a zilei în jumătatea nordică a teritoriului, apoi şi în rest.

La munte trecător va ninge slab. Vântul va avea intensificări în zona montană, unde trecător şi pe arii restrânse va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpada, dar la cote mai reduse şi în est şi sud-est. Temperaturile maxime, apropiate de cele specifice perioadei, vor fi cuprinse între -3 şi 6 grade, iar cele minime se vor situa între -6 şi 1 grad.

Joi, În Capitală, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -3...-1 grad.

Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului, când va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici