578 de milioane de lei pentru reabilitarea Universităţii Bucureşti şi ASE/ "Două obiective cu valoare simbol pentru capitala României"

  • Guvernul a decis să aloce peste 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi ASE.
  • Pentru Universitatea Bucureşti vor fi alocate 445,8 milioane de lei, iar pentru ASE, 132,5.
  • Se vor efectua lucrări de consolidare, restaurare şi eliminare a umidităţii.
1236 afișări
Imaginea articolului 578 de milioane de lei pentru reabilitarea Universităţii Bucureşti şi ASE/ "Două obiective cu valoare simbol pentru capitala României"

578 de milioane de lei pentru reabilitarea Universităţii Bucureşti şi ASE

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul a decis, în şedinţa de Guvern, să aloce în jur de 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi ASE. Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare şi eliminare a umidităţii.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, au fost aprobate două hotărâri extrem de importante pentru două obiective cu valoare simbol pentru capitala României, Universitatea Bucuresti şi clădirea ASE - două clădiri de patrimoiu pentru Bucureşti, care prin adoptarea hotărârii  de Guvern vor avea posibilitatea şi se declanşează procedura pentru realizarea investiţilor de reabilitare, consilodare şi modernizare ale acestor clădiri”, a anunşat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, în urma şedinţei de Guvern de joi seară.

Pentru Universitatea Bucureşti, investiţia este de  445, 8 milioane de lei şi are o durată de 60 de luni, iar pentru clădirea ASE , valoarea investiţiei este de  132,5 milioane lei şi are o durată de 24 de luni.

Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare, a faţadei, inclusiv a tâmplăriei exterioare şi eliminare a umidităţii şi infiltrarilor din teren.

„Aceste clădiri au fost prea mult timp lăsate fără aceste lucrări, şi iată, Guvernul Orban a dat startul, în această şedinţă e Guvern, a procedurilor de contractare şi executare ale acestor lucrări cu valoare extrem de importantă. Aceasta procedura va fi efectuata de Compania Naţională de Investiţii”, a mai zis Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici