Alianţa USR-PLUS vrea să depună plângere împotriva PSD, pe motiv că lansează fake news / Dăncilă: Ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni

Eurodeputatul Dragoş Tudorache a anunţat că Alianţa USR-PLUS va depune plângere penală după ce PSD a răspândit mesajel false în online care conţineau elemente de identitate vizuală a celor două formaţiuni şi prin care încercau să descurajeze votarea lui Klaus Iohannis în al doilea tur al alegerilor. Totodată, Viorica Dăncilă a declarat că Alianţa ar trebui să se uite înspre Palatul Cotroceni şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis.

1844 afișări
Imaginea articolului Alianţa USR-PLUS vrea să depună plângere împotriva PSD, pe motiv că lansează fake news / Dăncilă: Ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni

Alianţa USR-PLUS vrea să depună plângere împotriva PSD, pe motiv că lansează fake news

„Este vorba de un furt, pur şi simplu. Este un furt de identitate, un furt de siglă – acestea sunt protejate prin lege şi avocaţii noştri lucrează deja la o plângere penală în acest sens. Tratăm foarte serios acest lucru. Identitatea folosită în acele mesaje, în îndemnurile de pe Facebook, e exact identitatea noastră, se foloseşte sigla noastră şi aceasta este o faptă penală pentru care, sperăm noi, autorităţile să ia măsurile legale potrivite şi să ajungă la un rezultat”, a explicat Dragoş Tudorache, într-o intervenţie telefonică, vineri, la Digi 24.

Europarlamentarul Alianţei USR-PLUS a mai spus că PSD intenţionează prin aceste fapte să denatureze procesul electoral.

„Este şi o încercare de denaturare a procesului electoral. Suntem deja în campanie electorală pentru turul doi şi astfel de mesaje false nu fac decât să denatureze ceea ce ar trebui să fie un proces electoral cinstit, deschis pentru că asta le datorăm cu toţii alegătorilor. Atunci când liderii unui partid îşi asumă o informaţie înainte de a o verifica sau înainte de a se asigura că acea informaţie este adevărată sau nu, îşi asumă şi responsabilitatea politică pentru ceea ce fac”, .

Acesta a adăugat că este prima oară când social-democraţii aruncă pe reţelele de socializare informaţii false.

„Spunea domnul Steriu de anunţul cu boicotul – este drept că îndemnul la boicot poate fi interpretat în două sensuri, dar nu a fost singurul îndemn. În exact acelaşi format, folosind exact aceeaşi siglă a Alianţei USR PLUS, au mai existat şi alte mesaje, şi alte îndemnuri care descurajau votul pentru Klaus Iohannis şi acolo nu e o chestiune de boicot, e o chestiune de care clar profită PSD şi candidatului PSD şi nu e prima oară când PSD aruncă informaţii false, nu neapărat prin Facebook sau prin mijloace online, ci şi prin gura propriilor lideri”, a conchis Tudorache.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, unde candidaţi sunt Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, a început vineri, ora 00.00 şi se va încheia pe 23 noiembrie, ora 7.00.

Dăncilă, despre plângerea penală anunţată de USR-PLUS: Ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni

„Nu ştiu despre niciun material în acest sens. Nu facem aşa ceva şi nu am făcut. Eu cred că USR-PLUS ar trebui să se uite către Palatul Cotroceni, către candidatul Iohannis şi nu către PSD. Noi nu ne luptăm cu USR-PLUS. Noi nu am venit niciodată în spaţiul public să aducem acuzaţii către USR-PLUS. Eu cred că acolo trebuie să îşi îndrepte privirea şi nu la noi. Am văzut că imediat a preluat şi candidatul Iohannis că PSD vine cu aceste dezinformări în spaţiul public. Cred că pentru a îşi ascunde laşitatea şi aroganţa este mult mai uşor ca să vii şi să îi acuzi pe ceilalţi, dar aceste lucruri trebuie să le şi demonstrezi, pentru că altfel românii nu mai cred în cei care vin întotdeauna cu minciuni în spaţiul public şi întotdeauna adevărul e mai puternic ca minciuna”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD, întrebată despre fake news-ul de care este acuzat PSD de către USR-PLUS.

Chestionată cine coordonează echipa de campanie a PSD, Viorica Dăncilă a precizat că mai mulţi social-democraţi lucrează împreună.

„Avem echipă de campanie care se ocupă şi de online, şi de programul candidatului în teritoriu. Deci toţi lucrăm împreună, pentru că aşa este într-o echipă, inclusiv candidatul este alături de echipa de campanie. Pentru că aşa cred că trebuie să fie abordarea, nu să dai ordine şi apoi să le execute”, a conchis liderul PSD.

 

Taguri:
tudorache,
plângere,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici