Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor, devine prima femeie aleasă ca preşedinte al Senatului

  • Senatorul USR PLUS, Anca Dragu, susţinută de coaliţia PNL, USR PLUS şi UDMR, a fost aleasă, luni seară, preşedinte al Senatului, cu 75 de voturi „pentru”.
3956 afișări
Imaginea articolului Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor, devine prima femeie aleasă ca preşedinte al Senatului

Anca Dragu a obţinut 75 de voturi „pentru” şi 51 „împotrivă”. Alte şapte voturi au fost nule.

În total au fost exprimate 133 de voturi.

Ea a candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului alături de senatorul PSD Lucian Romaşcanu, social democratul obţinând doar 51 de voturi „pentru”, în vreme ce alţi 75 de senatori au votat „împotrivă”.

Anca Dragu este economist şi a fost ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Dacian Cioloş.

Coaliţia îl susţine în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor pe Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici