Antonescu: Am putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de măsuri coerente şi necesare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că liberalii vor vota probabil împotriva învestirii Guvernului Boc având în vedere premierul, menţionând că ar putea vota totuşi pozitiv în cazul unui program cu măsuri coerente şi necesare, o decizie urmând să fie luate în forurile de conducere.

16 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Am putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de măsuri coerente şi necesare

Antonescu: Am putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de măsuri coerente şi necesare (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu aş putea să vă spun acum, pentru că după cum vedeţi, dacă până ieri cei care mergeau la guvernare nu ştiau să ne spună cine este prim-ministru, dar ne spuneau sigur că vor merge la guvernare, astăzi avem un prim-ministru, dar nu ştiu să ne spună ce miniştii avem, dacă nimeni nu ştie ce miniştrii avem, nimeni nu ştie ce program de guvernare avem şi în sensul acesta ar fi cu totul deplasat să vă spun eu acum dacă vom da sau nu votul de învestitură unui Guvern a cărui componenţă nu o cunoaştem, al cărui program nu-l cunoaştem. Având în vedere cine este prim-ministru şi că încrederea noastră în acest prim-ministru este zero sau chiar minus, din motivele pe care le-am anunţat ceva mai înainte este probabil că nu vom vota învestirea", a susţinut Antonescu.

În schimb, preşedintele PNL a menţionat că că liberali ar putea vota Guvernul Boc dacă vine cu un program de guvernare care să conţină măsuri coerente şi necesare, precizând că o decizie va fi luată în forurile de conducere ale partidului.

"Dacă vom avea de-a face cu un program care să fie cel puţin pe hârtie un program dominat de măsuri necesare şi coerente, s-ar putea să acordăm acest vot de învestitură. Oricum e un lucru secundar, pentru că acest Guvern are o majoritate, va intra în funcţiune cu sau fără votul nostru de învestitură, iar noi vom fi în Opoziţie chiar dacă vom da sau nu acest vot. Decizia asta se va lua atunci când vom avea toate aceste elemente şi va fi luată de către forul de conducere al partidului de către grupurile parlamentare", a spus Antonescu.

Întrebat dacă PNL ia în calcul susţinerea Guvernului din Parlament, având în vedere declaraţiile de susţinere ale liderului senatorilor, Puiu Haşotti, Antonescu a explicat că "Haşotti nu a spus că PNL va susţine din Parlament un guvern din care nu face parte, ci a vorbit despre opţiunea, părerea domniei sale că votul de învestitură ar trebui dat, ceea ce nu înseamnă susţinerea guvernului mai departe".

"N-am discutat cu domnul Boc aşa ceva", a mai adăugat liberalul.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că l-a desemnat pe preşedintele PDL, Emil Boc, pentru funcţia de premier, menţionând că a făcut acest lucru luând în considerare propunerea democrat-liberalilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici