- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.09.2013, 19:18)
- Andi Manciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Poziţia politică a parlamentarilor PNL - vot împotriva proiectului privind Roşia Montană. Proiectul poate fi votat şi fără PNL
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după o reuniune a grupurilor liberale din Camera Deputaţilor şi Senat, că poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană. Antonescu a menţionat că proiectul de lege privind Roşia Montană poate fi votat în Parlament şi fără PNL, întrucât liberalii nu sunt majoritari.
Urmărește
1095 afișări
Antonescu: Poziţia politică a parlamentarilor PNL- vot împotriva proiectului privind Roşia Montană
"După o dezbatere nu foarte aplicată, în urma unui vot copleşitor, poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva acestui proiect de lege", a spus Antonescu.
Liderul PNL a ţinut să precizeze că subiectul legat de comisia specială care ar fi urmat să fie constituită în cazul Roşia Montană nu are legătură cu poziţia PNL împotriva acestuia.
"Nu eu sau nu PNL am fost împotriva unei comisii comune (speciale, n.r.), deci proiectul trebuie discutat oricum în Senat, el a fost înaintat. Nu noi am anulat sau am blocat desfăşurarea şedinţei Birourilor Permanente reunite, am constatat această situaţie, proiectul este în Senat, e în procedură de urgenţă. Indiferent sub ce formă poziţia politică a PNL, a parlamentarilor săi, este de a vota împotriva acestui proiect de lege privitor la Roşia Montană", a afirmat Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri parlamentare 2024. Prezența la vot a depășit pragul de 8 milioane de alegători
-
Ambasada SUA transmite un mesaj clar pentru România, în contextul alegerilor prezidenţiale: „Românii au dreptul să voteze liber”
-
Primul interviu al lui Călin Georgescu pentru presa externă. The Times: Candidatul „pro-Putin” se apropie de putere pe flancul estic al NATO
-
Adrian Sârbu: Impostorii şi incompetenţii nu merită votul tău. Du-te şi pune ştampila pe alb!
El a menţionat că au fost înregistrate două voturi care s-au exprimat împotriva unui vot negativ pe proiectul Roşia Montană.
Antonescu a precizat că parlamentarii PNL care au votat împotriva proiectului la nivelul grupului îşi vor menţine poziţia şi în plenul celor două camere sau în comisiile de specialitate.
Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni la prânz, că el consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.
Antonescu: Proiectul Roşia Montană poate fi votat şi fără PNL. În Parlament liberalii n-au majoritate
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că proiectul de lege privind Roşia Montană poate fi votat în Parlament şi fără PNL, întrucât liberalii nu sunt majoritari, menţionând că nu a fost informat de premier cu privire la eventualele despăgubiri la care ar fi obligat statul român.
"Proiectul poate fi votat şi fără PNL. PNL nu e majoritar în Parlamentul României", a declarat liderul PNL.
Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile premierului Ponta care acuza un joc politic şi o încercare de a "prosti lumea" în ceea ce priveşte constituirea unei comisii pe subiectul Roşia Montană.
"Faptul că eu sau oricine altcineva dintre liderii politici sau dintre parlamentari este pentru sau contra nu înseamnă că nu mai discutăm în Parlament. Oricât m-ar flata, domnul Ponta nu mă poate confunda pe mine sau nu poate substitui voinţa unui Parlament întreg cu voinţa mea. Eu sunt pentru sau sunt contra, am anunţat că sunt contra, dar asta nu însemna cu nimic că nu se mai discută în Parlament, în comisii, speciale sau nu", a replicat Antonescu.
El a precizat că subiectul Roşia Montană nu a fost discutat la nivel politic în USL înaintea adoptării proiectului de lege în Guvern, dar a precizat că acest lucru ar fi fost indicat.
Liderul PNL a fost întrebat, de asemenea, dacă a luat în calcul eventualele despăgubiri despre care a făcut vorbire Victor Ponta în cazul nerealizării proiectului Roşia Montană.
"Dar premierul le-a luat în calcul? N-am avut o discuţie despre asta. Presupun că nu e vorba de despăgubiri semnificative sau de asemenea riscuri, pentru că altfel premierul nu ar fi spus că votează împotriva proiectului. Dacă să spune căderea acestui proiect atrage despăgubiri, atunci cum să votezi ca prim-ministru împotriva lui? Deci eu cred că aici e o neînţelegere...", a explicat Antonescu.
El a menţionat că nu are de ce să-şi asume politic niciun fel de plată şi nici PNL deoarece "nu a încheiat niciun fel de înţelegere cu niciun fel de firmă, cu niciun fel de grup de afaceri".
"Cred că avem libertatea în Parlament să ne pronunţăm într-un fel sau altul şi nu văd niciun fel de legătură între opţiunea noastră pentru un vot sau altul cu aceste sume înspăimântătoare pe care le spuneţi dumneavoastră", a mai afirmat liderul PNL, răspunzând unei întrebări care invoca declaraţii ale premierului privind despăgubiri de 2 miliarde de lei.
"Eu nu prea înţeleg, de când până când statul român are obligaţii. Dacă statul român avea obligaţii ce mai discutăm noi la Parlament? În orice caz, eu nu am angajat statul român în nişte obligaţii încât cineva să-mi povestească mie despre daune şi nu ştiu nimic de la premier", a mai spus Antonescu.
Liderul PNL a fost întrebat care a fost poziţia miniştrilor PNL care au avizat proiectul de lege şi au votat împotriva actului normativ.
"Un singur ministru liberal a avizat acest proiect şi anume ministru Culturii, Daniel Barbu. A dat toate justificările, sunt de acord cu domnia sa, din punct de vedere al Ministerului Culturii, proiectul merita avizat", a mai explicat Antonescu.
Citește pe alephnews.ro: Cum văd tinerii viitorul țării în contextul politic actual? David Dimonu: „Nu avem nicio siguranță cu privire la ce se va întâmpla în următorii ani”
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Senatul a aprobat dezbaterea în procedură de urgenţă a proiectului de lege privind Roşia Montană
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
EXIT POLL Alegeri Parlamentare 2024. Avem singurele rezultate oficiale parțiale, de la 21:00
CANCAN.RO
Ce conțin prăjiturile din supermarket, de fapt. Dragoș Pătraru a aflat adevărul: „Ultraprocesate e puțin spus”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe