Antonescu: Scandalul Pivniceru, operaţiune securistică de provincie. Consider că este o persoană "foarte nimerită" pentru a ocupa portofoliul Justiţiei

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că Mona Pivniceru este independentă politic şi foarte nimerită, în continuare, pentru a ocupa portofoliul Justiţiei în Guvern, scandalul în care a fost implicată fiind o "operaţiune securistică de provincie".

365 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Scandalul Pivniceru, operaţiune securistică de provincie. Consider că este o persoană "foarte nimerită" pentru a ocupa portofoliul Justiţiei

Mona Pivniceru (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit lui Antonescu, povestea cu Mona Pivniceru şi modul cum a fost prezentată o califică drept o "operaţiune securistică de provincie".

"Ca să anunţi jumătate de zi că vei zgudui scena politică românească, se întâmplă ceva îngrozitor, cu două poze în care doamna intră într-o maşină şi apoi într-un imobil de locuinţe, mi se pare securism de provincie", a spus Antonescu, la Realitatea TV.

El a arătat că, dincolo de "această încercare de scandal", Mona Pivniceru rămâne, din punctul lui de vedere, o persoană "foarte nimerită pentru a ocupa portofoliul de justiţie, pentru că este independentă politic, pentru că este calificată şi supercalificată profesional şi este recunoscută în breaslă ca autoritate".

Întrebat dacă o susţine în continuare pe Mona Pivniceru pentru portofoliul de la Justiţie, Antonescu a spus că nu şi-a schimbat cu nimic opţiunea.

"Din punctul meu de vedere, cu cât mai repede, cu atât mai bine. În momentul în care premierul va face această propunere, va dura foarte puţin pentru a fi învestită", a arătat preşedintele interimar.

Crin Antonescu a mărturisit că a sunat-o pe Mona Pivniceru, pentru că a văzut-o foarte afectată de această "anchetă şi încercare de a genera un scandal, fără niciun element în jurul ei", şi pentru a o încuraja şi a-i spune "Wellcome to the club, asta este viaţa politică, astea sunt mizele, astea sunt mijloacele unora şi din astea vor mai fi".

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales al CSM.

Potrivit site-ului Consiliului Superior al Magistraturii, şedinţa Plenului CSM este programată în 22 august, la ora 10.00.

Pe ordinea de zi a şedinţe se află şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea judecătoarei Mona Maria Pivniceru de a se lua act de demisia din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Joi, Mona Pivniceru spunea, pentru gandul.info, că se gândeşte până luni 20 august dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei, după ce postul RTV a publicat mai multe imagini cu ea intrând în maşina lui Andrei Năstase.

Premierul Victor Ponta declara însă că Mona Pivniceru i-a spus că nu renunţă la postul de ministru al Justiţiei şi nu îşi retrage demisia din CSM, el precizând că, în aceste condiţii, nu îşi retrage propunerea privind numirea acesteia la MJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici