Aurelian Pavelescu, reconfirmat lider al PNŢCD, alături de o nouă echipă de 46 de persoane

Congresul extraordinar al PNŢCD organizat, sâmbătă, la Opera Naţională, l-a reconfirmat pe Aurelian Pavelescu drept lider al partidului, alături de o nouă echipă, formată din 46 de persoane.

1194 afișări
Imaginea articolului Aurelian Pavelescu, reconfirmat lider al PNŢCD, alături de o nouă echipă de 46 de persoane

Aurelian Pavelescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Moţiunea lui Aurelian Pavelescu, intitulată "Renaştem pentru România ta", a primit 514 voturi "pentru" şi 17 "împotrivă".

Biroul Naţional de conducere al PNŢCD cuprinde, pe lângă funcţia de preşedinte, un prim-vicepreşedinte, în persoana lui Vlad Moisescu, preşedintele CNC - Alexandru Ştefănescu, secretarul general - Ioan Mihăilă, dar şi 43 de vicepreşedinţi.

TITLURILE ZILEI

Între cei 43 de vicepreşedinţi se află Diana Tuşa, din cadrul Iniţiativei România Liberală, fostul parlamentar PDL Maria Stavrositu, dar şi fostul Avocat al Poporului Gheorghe Iancu.

În cadrul Congresului a mai fost adoptată strategia politică a partidului pentru următorii doi ani.

Aurelian Pavelescu a prezentat în cadrul Congresului moţiunea sa, intitulată "Renaştem pentru România ta", în care vorbeşte despre necesitatea unui program economic de dreapta, de esenţă liberală, care are în centru interesele economice ale românilor, care presupune stimularea iniţiativei private, încurajarea întreprinzătorilor şi a liber-profesioniştilor, dar şi valorificarea resurselor naturale şi umane având ca principal criteriu beneficiile directe ale românilor şi nu ale statului sau ale altcuiva.

Potrivit documentului, PNŢCD pledează pentru reducerea impozitării directe, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 10 procente şi reducerea TVA| la nivel iniţial, de 19%. În virtutea tradiţiei sale istorice, PNŢCD îşi conturează programul politic pe dezvoltarea domeniului strategic al agriculturii şi industriei alimentare. Moţiunea liderului PNŢCD mai menţionează descentralizarea şi regionalizarea, prin aplicarea principiului subsidiarităţii, dublat de transferul de resursă financiară de la autorităţile centrale către autorităţile locale.

Pavelescu subliniază faptul că PNŢCD este şi va fi un partid anticomunist, pro-monarhist, un partid al unităţii naţionale a românilor şi, nu în ultimul rând, al unificării dreptei româneşti în jurul valorilor, principiilor şi politicilor.

"Îi chemăm alături de noi pe toţi românii care vor să ne luăm România înapoi. Reneştem împreună cu ei, alături de ei şi pentru ei", se mai arată în finalul moţiunii.

În discursul său în cadrul congresului, înaintea votului, Vlad Moisescu a spus că românii de dreapta vor o soluţie politică nouă, construită altfel decât partidele politice actuale: deschisă, onestă, apropiată de interesele lor.

"Românii cer o soluţie politică prin care să-şi poată recupera România lor! Vă spun un paradox: soluţia politică nouă vom fi noi, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat, singurul partid istoric al României", a mai afirmat acesta.

Deputatul Diana Tuşa a declarat, la rândul său, că acest partid este opţiunea românilor dezamăgiţi de cei care se clamează a fi de dreapta, a fi liberali, "dar care se bălăcesc în oportunism şi populism".

"Consider că Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat este opţiunea naturală a românilor dezamăgiţi de cei care se clamează a fi de dreapta, a fi liberali, dar care se bălăcesc în oportunism şi populism. Cred cu sinceritate că acest partid poate renaşte", a declarat Diana Tuşa.

Ea a arătat că a intrat în politică în urmă cu 15 ani, când PNŢCD era principalul partid din România. "Am observat în toţi aceşti ani că oamenii se schimbă radical peste noapte. În opoziţie, sunt în stare să-şi rupă hainele de pe ei pentru binele românilor. Când ajung la putere devin brusc «responsabili», iar poporul devine o mulţime de oameni care este mânată de interese obscure, dornice să destabilizeze o guvernare care le vrea binele. Când le reaminteşti acestor «responsabili» că oamenii aşteaptă să se ţină de cuvânt eşti dat afară, marginalizat şi etichetat drept trădător", a mai spus Tuşa.

În discursul final al Congresului, după reconfirmarea la conducerea PNŢCD, Aurelian Pavelescu a vorbit despre "misiunea" pe care partidul o are, de a reveni ca forţă politică importantă în România. "Misiunea nostră este foarte grea, dar foarte nobilă, este pentru fiecare dintre noi un test de viaţă", a spus Pavelescu.

De altfel, "renaşterea precum Pasărea Phoenix" a fost metafora cel mai des folosită de lideri ţărănişti în discursurile susţinute la eveniment, majoritatea dintre ei impresionaţi de "filonul de oameni frumoşi şi tineri" care li s-a alăturat recent.

"Cred că PNŢCD, cu acest proiect, va primi un Oscar. Eu cred în acest proiect. Să îi dăm drumul, să ne apucăm de treabă şi să ne vedem la guvernare", a spus un ţărănist din Maramureş.

Liderul local a propus chiar "dezmorţirea sălii" cu un imn al PNŢCD lansat la Maramureş, sub sloganul "Faceţi loc, ţărăniştii intră-n joc". "Haideţi să ne mobilizăm un pic", a îndemnat el. Pentru că organizatorii nu au răspuns solicitării, acesta a spus: "Dacă nu acum, poate când vom ajunge la putere".

Un alt vorbitor s-a declarat deranjat de formula "PNŢCD - aripa Pavelescu". "Să fie PNŢCD simplu", a spus acesta.

Revenirea la monarhie şi amintirea seniorului Coposu au fost de asemenea des invocate în sala Operei Naţionale unde a avut loc evenimentul.

"Fac apel la toţi cei ce simt româneşte şi se cred de dreapta să faceţi toate presiunile posibile pentru a reinstaura monarhia, pentru a schimba forma de guvernământ a României în monarhie constituţională, pentru că republica nu ne-a adus niciun beneficiu", a declarat o reprezentantă a formaţiunii, în aplauzele audienţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici