Barroso, indignat de întrebarea unui jurnalist român pe tema nominalizării lui Cioloş la Agricultură

Preşedintele CE Jose Manuel Barroso a fost întrebat, vineri, de un jurnalist român în legătură cu numirea lui Dacian Cioloş la Agricultură, în condiţiile în care România a avut fonduri suspendate pe acest domeniu, oficialul european calificând această remarcă drept "o insultă la adresa unei ţări".

33 afișări
Imaginea articolului Barroso, indignat de întrebarea unui jurnalist român pe tema nominalizării lui Cioloş la Agricultură

Barroso, indignat de întrebarea unui jurnalist român pe tema nominalizării lui Cioloş la Agricultură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat de un ziarist român dacă nu este surprinzător faptul că România, o ţară care a avut fonduri suspendate pe probleme legate de politica agricolă, ia tocmai portofoliul agriculturii, care este o politică importantă şi cu mulţi bani, preşedintele Barroso a reacţionat spunând că în Europa există un principiu al nediscriminării.

"Ceea ce aţi spus este o insultă la adresa unei ţări. Şi o insultă la adresa unei persoane", a spus Barroso în replică.

"Noi avem un principiu în Europa, cel al nediscriminării. Aşa că, a spune că cineva nu poate să obţină un portofoliu pentru că vine dintr-o anumită ţară este împotriva valorilor noastre", a adăugat el.

Barroso a precizat că nu poate accepta aşa ceva.

"Este împotriva valorilor noastre. Nu putem niciodată discrimina pe cineva în Europa pentru că vine din ţara A sau ţara B sau ţara C", a mai spus preşedintele CE.

Barroso a anunţat, vineri, lista comisarilor desemnaţi pentru a face parte din noua Comisie, printre aceştia numărându-se Dacian Cioloş, nominalizat pentru portofoliul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici