Băsescu: Ponta a făcut "trafic de influenţă" în cazul Ordonanţei ASF şi ar fi implicat şi Hrebenciuc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că premierul Victor Ponta ar fi făcut "trafic de influenţă" în cazul emiterii Ordonanţei privind ASF, precizând că în discutarea actului normativ ar fi implicat şi Viorel Hrebenciuc.

896 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta a făcut "trafic de influenţă" în cazul Ordonanţei ASF şi ar fi implicat şi Hrebenciuc

Băsescu: Ponta a făcut "trafic de influenţă" în cazul Ordonanţei ASF şi ar fi implicat şi Hrebenciuc (Imaine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Băsescu a susţinut, duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că în cazul emiterii Ordonanţei de urgenţă privind ASF a fost implicat, pe lângă Dan-Radu Ruşanu, şi Viorel Hrebenciuc, menţionând că probabil premierul Victor Ponta ar fi făcut "trafic de influenţă".

"O Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Codului de procedură penală, când toată justiţia a cerut modificarea acelui articol, nu s-a putut da. Iar într-o noapte, cu Radu Ruşanu, cu...vă pot spune că a fost amestecat şi Hrebenciuc în discutarea noii Ordonanţe, premierul a doua zi aprobă ordonanţa (...) în condiţiile în care nu a avut aviz pozitiv de la Ministerul Justiţiei", a susţinut Băsescu.

El a fost întrebat dacă premierul ştia ce anume conţine ordonanţa în cazul ASF.

"Când semnezi se presupune că ştii... Nu avea cum să nu ştie, când nu discutase. De regulă, actele normative în pregătire se discută, mai ales că era vorba de ASF. Asta a apărut peste noapte şi probabil tot pe trafic de influenţă, că eu asta îi reproşez, ca şi corupţie premierului, acest trafic de influenţă", a mai spus şeful statului.

El a reiterat faptul că ASF "este o cloacă" şi ar trebui reconstruit.

Băsescu a respins acuzaţiile lui Dan Radu Ruşanu că l-ar cunoaşte pe patronul Astra Asigurări şi că i-ar fi sponsorizat campania, menţionând că acest lucru "este o minciună". Şeful statului a relatat că a discutat cu patronul Astra o singură dată pe tema asigurărilor de sănătate, în contextul noii legi a sănătăţii în 2011.

Preşedintele a mai susţinut că salariile de la ASF şi de la celalte instituţii de stat să fie publice.

"Mi se pare un lucru extrem de corect ca toate instituţiile publice, finanţate din bugetul de stat, sau autofinanţate, să publice salariile personalului pe care îl au angajat. Pentru că doar aparent ei sunt autofinanţaţi, spre exemplu ASF, ei mulg aceşti bani de pe piaţă (...) Deci mi se pare corect să aibă salariile puse sub control public, dar şi sub control legislativ", a mai precizat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici