Black Cube. Reacţia lui Dragomir după audierile tip VIP în dosarul în care el este cercetat: Declaraţiile lui Coldea şi Kovesi cu privire la rolul jucat de SPP se bat cap în cap

Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI, susţine, despre audierea directorului SRI, Eduard Hellvig, în dosarul Black Cube, că "se caută spectacol", precizând că a fost legat de acest dosar de "statul paralel".

1136 afișări
Imaginea articolului Black Cube. Reacţia lui Dragomir după audierile tip VIP în dosarul în care el este cercetat: Declaraţiile lui Coldea şi Kovesi cu privire la rolul jucat de SPP se bat cap în cap

Dosarul Black Cube. Reacţia lui Dragomir după audierile tip VIP în dosarul în care şi el este cercetat: Hellvig a fost tras în mizeria asta de statul paralel

"Solicit DIICOT să trimită acest dosar în judecată, dacă nu mai au şi alţi oameni de audiat, pentru că în caz contrar tot acest dosar este doar o tentativă de murdărire a şefului SRI. Se caută un spectacol. Domnul Hellvig a fost tras în mizeria asta, după părerea mea, de statul paralel, ca să îşi arate colţii", a spus Daniel Dragomir, la Antena 3.

"Cred că domnul Coldea şi doamna Kovesi au fost cam ocupaţi cu declaraţiile, iar declaraţiile celor doi se bat cap în cap. Contradiţia între cei doi se referea la domnul Pahonţu. Se bat cap în cap declaraţiile celor doi cu privire la rolul jucat de SPP în acest caz", a mai precizat fostul ofiţer SRI.

TITLURILE ZILEI

Precizările vin în contextul în care directorul SRI, Eduard Hellvig, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, au fost audiaţi, în ultimele două săptămâni, în dosarul Black Cube, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX, audierile desfăşurându-se departe de presă şi opinia publică.

Potrivit surselor citate, directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost audiat, în calitate de martor, în data de 28 februarie, iar fostul adjunct al SRI, Florian Coldea a ajuns la sediul DIICOT în data de 8 martie. Numele celor doi au fost menţionate, în diferite declaraţii date de martori în dosar.

Aceleaşi surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a fost audiată marţi, 13 martie la sediul DIICOT.

Cei trei au fost invitaţi şi audiaţi departe de ochii presei, astfel încât informaţiile au intrat în posesia MEDIAFAX abia după două săptămâni în cazul directorului SRI.

Serviciul Român de Informaţii a confirmat audierea directorului SRI, Eduard Hellvig.

"Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT, pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul Black Cube. În cadrul declaratiilor, domnul Eduard Hellvig, a reiterat faptul ca nu are nicio implicare in acest dosar si ca isi exprima totala disponibilitate pentru a sprijini orice institutie a statului roman in demersurile sale legale", a declarat Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al SRI, pentru MEDIAFAX

Până la ora transmiterii ştirii, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea nu au confirmat vizita la DIICOT.

Structura de Parchet care investighează cazul Black Cube a transmis, prin biroul de presă, că nu comentează informaţiile obţinute de MEDIAFAX, dar nici nu a infirmat prezenţa celor trei la audieri.

Dosarul Black Cube a fost deschis în anul 2016 şi vizează încercări de intimidare la adresa procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Doi cetăţeni israelieni, angajaţi ai societăţii Black Cube şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi la închisoare cu suspendare.

Cercetările au continuat însă pentru fostul ofiţer SRI, Daniel Dragomir, fiind suspectat că ar fi intermediat legătura între cei care voiau să afle informaţii despre Laura Codruţa Kovesi şi angajaţii firmei. Dragomir a fost arestat câteva luni în dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici