Boagiu: Ponta să îl demită pe Şova şi să facă publice costurile rezilierii contractului cu Bechtel

Prim-vicepreşedintele PDL Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, a declarat, luni, că premierul Victor Ponta îşi ascunde neputinţa prin controlul cerut la contractul cu Bechtel, ea cerând şefului Guvernului să îl demită pe ministrul Şova şi să facă publice costurile rezilierii contractului.

524 afișări
Imaginea articolului Boagiu: Ponta să îl demită pe Şova şi să facă publice costurile rezilierii contractului cu Bechtel

Anca Boagiu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Ponta îşi ascunde neputinţa în controale şi dosare. Cred că dacă vrea să facă acest control, să înceapă cu Guvernul PSD pe perioada 2000-2004, contract pe care l-au încredinţat direct. Trebuia să fie un parteneriat public privat, pe care l-au transformat într-un contract finanţat de statul român şi care, iată, a condus la construirea a 52 de kilometri de autostradă cu 28 de milioane de euro pe kilometru", a spus Boagiu, după şedinţa Colegiului Director al PDL.

Anca Boagiu a arătat că Victor Ponta "nu face decât să-l acopere pe Şova".

"Bechtel-ul, pentru informarea domnului Ponta, că Şova n-a fost în stare să spună despre ce este vorba, contractul a fost renegociat cuprinzând în ansamblul său 8 tronsoane, dintre acestea 6 au fost reziliate şi al şaptelea, care era de la Câmpia Turzii la Gilău şi avea 52 de kilometri, era executat în proporţie de 94% şi urma să fie finalizat anul trecut şi al optulea avea 63 de kilometri, cu un final de execuţie anul acesta. Ce face Ponta astăzi nu face decât să-l acopere din nou pe Şova, şi îi cer încă o dată public să demită acest ministru incompetent, care nu face altceva decât să vorbească gura fără el!", a adăugat Anca Boagiu.

Ea a arătat că premierul trebuie să facă publice costurile în cazul rezilierii. "Le cer public să spună, în situaţia acestei rezilieri, minţite rezilieri pentru noi toţi, ce ar însemna costurile, pentru că, dacă ne uităm înapoi în timp, cred că vor ajunge cel puţin la 1 miliard pe care să-l dea Bechtel-ului pe ce au însemnat datoriile din trecut şi penalizările", a adăugat Boagiu.

Contractul cu Bechtel privind construcţia autostrăzii Transilvania ar urma să fie reziliat în următoarele zile, şi nu luni, după ce vor mai fi stabilite unele detalii, Corpul de Control al premierului urmând în acelaşi timp să verifice derularea contractului de la data încheierii şi până în prezent.

"Rezilierea contractului este o chestiune de zile, mai sunt unele detalii de pus la punct în această perioadă", a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova.

La rândul său, premierul Victor Ponta a precizat pentru MEDIAFAX că a decis să trimită Corpul de Control pentru a verifica acest contract.

Controlul a fost confirmat şi de ministrul Şova, care a precizat că inspectrii vor verifica derularea contractului de la început şi până în prezent, deoarece opinia publică doreşte să ştie cum au fost cheltuite fondurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici