Boc: Dacă USL ajunge - Doamne, fereşte! - la putere, va compromite viitorul economic al ţării

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la constituirea Comisiei de Muncă a PDL, că România ar fi ajuns în colaps dacă Guvernul său nu ar fi aplicat măsurile de reformă din anul 2010 şi a susţinut că, dacă USL ajunge la putere, va compromite viitorul economic al ţării.

593 afișări
Imaginea articolului Boc: Dacă USL ajunge - Doamne, fereşte! - la putere, va compromite viitorul economic al ţării

Boc: Dacă USL ajunge - Doamne, fereşte! - la putere, va compromite viitorul economic al ţării (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Care ar fi fost soarta României dacă nu recurgeam la măsurile din 2010? Unii ne spun că am fi avut un deficit de 14 la sută, în comparaţie cu 4 sută cât este astăzi. Vă spun un lucru pe care mi-l asum: România era în colaps economic", le-a spus Emil Boc democrat-liberalilor prezenţi la eveniment.

Premierul a menţionat că un deficit de 14% ar fi fost de neacceptat pentru România, Boc dând ca exemplu Grecia.

"Nimeni nu împrumută o ţară cu deficit de 14%. Grecia astăzi ar lua bani la orice dobândă, dar nu-i împrumută nimeni. Nu puteam ajunge acolo pentru că nimeni nu ne-ar fi împrumutat banii să ne finanţăm un asemenea deficit şi era calea deschisă spre colapsul economic. România ar fi intrat în colaps economic fără nicio şansă de a ne putea finanţa un asemenea deficit. Acum, acest deficit de 4,4 la sută îl finanţăm, nu este uşor pentru că dobânzile cresc în fiecare zi pe măsură ce se înrăutăţesc condiţiile în UE. Suntem direct afectaţi de ce se întămplă în Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda", a arătat Emil Boc.

Preşedintele PDL a mai spus că ar fi periculos ca USL să ajungă la guvernare pentru că programul lor presupune un deficit bugetar de 5 la sută.

"Dacă opoziţia ar ajunge - Doamne, fereşte! - la putere, practic ar compromite viitorul economic al ţării, pentru că ar presupune o creştere a deficitului bugetar de 5 la sută. Credeţi că cineva în lumea asta finanţează asemenea deficite când toate ţările coboară deficitele pentru a-şi putea asigura finanţarea şi să reducă gradul de îndatorare?", a afirmat Boc.

Emil Boc a mai spus că actuala opoziţie a mărit nejustificat salariile, pensiile şi ajutoarele sociale în anul 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici