Boc: Procedurile USL de suspendare, execuţie cu premeditare care denotă un caracter stalinist

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc consideră că procedurile declanşate de USL pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu reprezintă "o execuţie cu premeditare a statului de drept" şi denotă un caracter "stalinist", condamnat de liderii UE.

203 afișări
Imaginea articolului Boc: Procedurile USL de suspendare, execuţie cu premeditare care denotă un caracter stalinist

Boc: Procedurile USL de suspendare, execuţie cu premeditare care denotă un caracter stalinist (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că în anul 2007, procedurile privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu s-au întins pe durata a peste două luni, în timp ce în prezent acestea au durat 48 de ore.

"Procedurile declanşate de USL privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu înseamnă o execuţie cu premeditare a statului de drept şi denotă un caracter stalinist, condamnat de liderii statelor UE. Aceştia sunt consternaţi de existenţa unor proceduri staliniste într-un stat membru al UE, care sunt de neeaceptat. Nu se schimbă regulile jocului în timpul jocului prin modificarea Legii referendumului. În anul 2007, procedurile privind suspendarea preşedintelui României au durat 67 de zile, deci peste două luni, de la momentul declanşării în Parlament până la momentul votului în Parlament, în timp ce acum au durat 48 de ore", a spus Boc.

Potrivit acestuia, România a devenit, dintr-un stat model al UE, "oaia neagră a Uniunii", în urma abuzurilor la adresa democraţiei şi a statului de drept. "Toate sacrificiile făcute de români în urma măsurilor de austeritate sunt distruse de actele lui Ponta şi Antonescu, iar cei care au rate la bănci înţeleg cel mai bine acest lucru", a spus fostul lider al PDL.

Ministrul delegat pentru Administraţie Publică, Victor Paul Dobre, declara recent că Guvernul va organiza alegeri prezidenţiale anticipate într-un termen maxim de 90 zile de la data referendumului, dacă populaţia se va pronunţa prin vot pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"Dacă prin referendum populaţia decide demiterea preşedintelui, urmează să organizăm în termen de 90 zile alegeri prezidenţiale. Dacă nu, se întâmplă ca în 2007", a spus Dobre.

Parlamentul a stabilit ca referendumul să fie organizat la 29 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici