Aviz negativ de la Secţia pentru procurori a CSM pentru revocarea lui Augustin Lazăr

Secţia pentru procurori a CSM a dat, luni, un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Consiliului. Avizul CSM este consultativ.

2321 afișări
Imaginea articolului Aviz negativ de la Secţia pentru procurori a CSM pentru revocarea lui Augustin Lazăr

BREAKING Aviz negativ de la Secţia pentru procurori a CSM pentru revocarea lui Augustin Lazăr

Secţia pentru procurori a CSM a dat, luni, un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, au precizat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Consiliului. Avizul CSM este consultativ.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ cererea de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, cu un scor de 5 la 1, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul Consiliului. Votul pentru aviz pozitiv a fost al lui Tudorel Toader.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Judecarea cererii de suspendare a procedurii de revocare din funcţie a fost stabilită pentru data de 20 noiembrie. Procurorul general a depus o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei împotriva raportului.

Tudorel Toader a spus la dezbaterea din CSM privind revocarea lui Augustin Lazăr, că unul dintre motivele declanşării acestei proceduri este şi cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader a spus că e inadmisibil acest lucru, întrucât iniţial Lazăr dezaproba protocoalele.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a spus că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu şi că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici