Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: PSD trebuie să dea dovadă de înţelegere faţă de parlamentarii bolnavi

  • PSD trebuie să dea dovadă de înţelegere faţă de parlamentarii bolnavi, care au lipsit de la şedinţa în care ar fi trebuit votată moţiunea de cenzură, a declarat la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu
  • Liderul PSD Vaslui nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eşecul moţiunii de cenzură
  • Întrebat dacă PSD ar trebui să nu se grăbească în privinţa excluderilor, după eşecul moţiunii de cenzură, Dumitru Buzatu a răspuns: ”E o prostie, nici un partid nu ar trebui să se grăbească foarte tare cu excluderile”
475 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu: PSD trebuie să dea dovadă de înţelegere faţă de parlamentarii bolnavi

Buzatu: PSD trebuie să dea dovadă de înţelegere faţă de parlamentarii bolnavi

El afirmă că excluderile imediate şi reacţiile de orgoliu nu fac bine partidelor, mai ales înainte de alegeri. Moţiunea nu a fost votată luni, din lipsă de cvorum.

Dumitru Buzatu spune că PSD a întârziat prea mult depunerea moţiunii de cenzură: ”Cred că a întârziat foarte mult cu depunerea acestei moţiuni de cenzură şi mai mult decât atât, am afirmat în repetate rânduri că Guvernul Orban nu trebuia votat”.

Liderul PSD Vaslui nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, după eşecul moţiunii de cenzură: ”Mai întâi, trebuie să stăm de vorbă cu oamenii, să vedem din ce motiv nu au fost prezenţi (...). Dacă erau bolnavi şi erau într-o situaţie extraordinară, cred că trebuie să manifestăm înţelegere faţă de oamenii aceştia. Dacă au fost unele cazuri în care oamenii au plecat din partid, se gândiseră să se ralieze la alte formaţiuni politice, atunci trebuie să avem un anumit comportament. Dacă au fost situaţii din acestea de excepţie, o boală, deplasare într-un loc din care nu s-a putut întoarce la timpul potrivit, faţă de aceştia trebuie să dăm dovadă de înţelegere, trebuie să judecăm de la caz la caz”.

Întrebat dacă PSD ar trebui să nu se grăbească în privinţa excluderilor, după eşecul moţiunii de cenzură, Dumitru Buzatu a răspuns: ”E o prostie, nici un partid nu ar trebui să se grăbească foarte tare cu excluderile, până când nu găseşte motivaţia adevărată a unui gest pe care unul dintre membrii partidului respectiv, cu atât mai mult cu cât e vorba de parlamentari, l-a făcut. Trebuie să fim foarte atenţi cu oamenii (...). Excluderile imediate, reacţiile acestea de orgoliu nu fac bine partidelor şi lucrul acesta cu atât mai mult cu cât ne apropiem de o perioadă electorală, în care de preferat ar fi pentru partide să fie stăpâne pe situaţie, să nu semene confuzie în rândul propriilor membri şi să nu ia măsuri pripite”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici