Video CCR va prezenta raportul legat de referendum, miercuri, în plenul Parlamentului

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, în plenul reunit de miercuri al Camerei Deputaţilor şi Senatului, reprezentanţii Curţii Constituţionale vor prezenta raportul cu privire la referendumul pentru familie invalidat de instituţie.

94 afișări

"Am decis ca miercuri la plenul reunit CCR să prezinte raportul legat de referendum, astfel încât procedura să fie considerată încheiată", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la finalul şedinţei de luni a Birourilor permanente reunite.

Pe 18 octombrie, CCR a confirmat rezultatele "referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018, comunicate de Biroul Electoral Central, şi constată că, din totalul de 18.279.011 persoane înscrise în listele electorale permanente au participat la vot un număr de 3.857.308 persoane (21.10%), din care un număr de 3.531.732 persoane (91.56%) au răspuns „DA” la întrebarea „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?”, un număr de 249.412 persoane (8.44%) au răspuns „NU”, iar un număr de 76.111 (1,97%) au fost voturi nule", a precizat instituţia într-un comunicat de presă.

De asemenea, judecătorii au constat că "referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018 nu este valabil, întrucât nu au participat cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, în conformitate cu prevederile art.5 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului", potrivit sursei citate.

Conform rezultatelor prezentate de BEC, pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 8.44% din cei prezenţi la urne, iar 1,97% din voturi au fost nule. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezenţă de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici