CEx al PSD. Guvernul va cere votul în Parlament după moţiunea de cenzură/ Viorica Dăncilă: Nu cred că trebuie preşedintele să îmi spună când să merg în Parlament

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că CEx a decis că Guvernul va merge în Parlament pentru remaniere, însă PSD va aştepta moţiunea de cenzură. Liderul social-democrat a precizat că social-democraţii vor fi prezenţi în sală dar nu vor vota la moţiune.

3038 afișări
Imaginea articolului CEx al PSD. Guvernul va cere votul în Parlament după moţiunea de cenzură/ Viorica Dăncilă: Nu cred că trebuie preşedintele să îmi spună când să merg în Parlament

CEx al PSD. Guvernul va cere votul în Parlament după moţiunea de cenzură

UPDATE: Dăncilă: Nu cred că trebuie preşedintele să îmi spună când să merg în Parlament

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, miercuri seară, că nu preşedintele Klaus Iohannis decide când premierul trebuie să meargă în Parlament cu o nouă variantă de Guvern, precizând că o astfel de decizie o pot lua doar cei de la guvernare.

"Domnul preşedinte spune că dă dreptate CCR. Atunci înseamnă că de îndată trebuie semnate deciziile pentru interimari. Dacă în motivare se face referire la cele 45 de zile, că trebuie să mergem în Parlament, că nu trebuie să mergem, vom vedea, dar noi trebuie să ne raportăm la ce a dat până acum CCR. CCR a dat că trebuie numiţi cei interimari şi explicat în scris refuzul numirilor.
Nu cred că trebuie preşedintele să îmi spună când să merg în Parlament. Cred că această decizie putem să o luăm şi noi. Vom merge în Parlament. Nu ne e frică să mergem în Parlament. Preşedintele caută o scuză pentru blocarea Guvernului atâta timp şi vrea să arate că l-a făcut respectând legea. CCR spune cu totul altceva", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

UPDATE: Dăncilă: Vom merge în Parlament pentru remaniere. Aşteptăm moţiunea de cenzură

„Deci concluzia CEx a fost că vom merge în Parlament pentru remaniere. Nu am stabilit încă data, dar nu vom aştepta mult timp. Aşteptăm moţiunea de cenzură. Vom merge şi am convingerea că vor fi foarte mulţi oameni responsabili care nu vor vota moţiunea”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la finalul CEx al PSD.

Liderul social-democraţilor a mai spus că „PSD nu va susţine moţiunea. Vom sta în sală”.

Liberalii ar depune săptămâna viitoare moţiunea de cenzură în Parlament, au afirmat surse din PNL, pentru MEDIAFAX.

PNL vrea să strângă cel puţin 233 de semnături pentru a se asigura că moţiunea de cenzură va fi adoptată de Legislativ.


Social-democraţii au mai decis să nu restructureze Executivul, ci doar să propună miniştri ai partidului pentru portofoliile care au fost deţinute de ALDE, au adăugat sursele citate.

Constituţia prevede, la articolul 85, următoarele:

„(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru”.

Liberalii ar depune săptămâna viitoare moţiunea de cenzură în Parlament, au afirmat surse din PNL, pentru MEDIAFAX.

PNL vrea să strângă cel puţin 233 de semnături pentru a se asigura că moţiunea de cenzură va fi adoptată de Legislativ.

Taguri:
cex,
moţiune,
vot

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici