Chestorul Camerei, despre încadrarea în bugetul pe 2013: Ori deputaţii merg în gazdă, ori reducem sumele forfetare

Chestorul Camerei, Dan Motreanu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că există două soluţii pentru încadrarea în bugetul pe 2013: fie economisirea prin renunţarea la cazarea la hotel şi îndreptarea deputaţilor către gazde, fie reducerea sumelor forfetare de care beneficiază deputaţii.

288 afișări
Imaginea articolului Chestorul Camerei, despre încadrarea în bugetul pe 2013: Ori deputaţii merg în gazdă, ori reducem sumele forfetare

Chestorul Camerei despre încadrarea în bugetul pe 2013: Ori deputaţii merg în gazdă, ori reducem sumele forfetare (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Motreanu a precizat că, din punctul său de vedere, s-ar putea economisi circa 4.000 de lei pentru fiecare deputat pe lună dacă aceştia nu vor mai beneficia de cei 7.800 de lei pentru cazarea la hotel, ci doar de suma de 3500 de lei care se acordă acum pentru achitarea contravalorii gazdei.

El a explicat că, în condiţiile în care în legislatura viitoare vor fi cu 88 de depitaţi în plus, efortul bugetar acordat cazării acestora la gazdă şi nu la hotel ar scădea considerabil.

Motreanu a mai spus că, în acest moment, circa 170 de deputaţi beneficiază de cazare la hotel, suma plătită pentru fiecare dintre aceştia fiind de 7.800 de lei lunar.

El a arătat că s-ar face o economie de circa 150.000 de Euro lunar dacă aceştia nu ar mai sta la hotel, ci în gazdă.

Cealaltă soluţie prezentată de Motreanu este reducerea sumei forfetare pentru fiecare deputat de la 1,5 din indemnizaţie la 1,2-1,3 din indemnizaţie, ceea ce ar conduce la o scădere a efortului bugetar.

Motreanu a precizat că aceste două soluţii sunt optime pentru încadrarea în bugetul pentru anul 2013 şi a arătat că le va prezenta Biroului permanent al Camerei Deputaţilor.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, marţi, în prima şedinţă BPN al PSD de după alegeri, la care a avut şi presa acces, că nu vor fi daţi mai mulţi bani pentru bugetul Parlamentului anul viitor doar pentru că sunt mai mulţi parlamentari, el îndemnând la tăierea salariilor şi a sumelor forfetare

"Toţi parlamentarii noştri trebuie să ştie şi vă spun de pe acum, pentru domnul Zgonea, domnul Ilie Sârbu, să anunţaţi secretarii generali ai celor două Camere - anul viitor bugetul este identic cu cel din 2012. Nu-l mărim pentru că avem mai mulţi parlamentari, pentru că lumea nu ar înţelege acest lucru şi ar fi absolut incorect", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici