Cioloş: Nu vrea nimeni să înhaţe niciun partid. Îmi doresc să lucrez cu Barna şi sper să fie reales. Ce spune de Boc

Dacian Cioloş a declarat că nu urmăreşte "să înhaţe" vreun partid sau vreo Alianţă şi doreşte să continue colaborarea cu USR. Liderul PLUS a spus că a colaborat foarte bine cu Dan Barna şi speră ca acesta să fie reconfirmat la şefia partidului.

2174 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Nu vrea nimeni să înhaţe niciun partid. Îmi doresc să lucrez cu Barna şi sper să fie reales. Ce spune de Boc

Cioloş: Nu vrea nimeni să înhaţe nicin partid. Îmi doresc să lucrez cu Barna şi sper să fie reales

"Vrem să transmitem prin intermediul acestei scrisori un mesaj de continuare a construcţiei şi de unitate şi nu de control a Alianţei. Nu vrea nimeni să înhaţe niciun partid şi nicio alianţă ci vrem să continuăm să construim împreună. În alianţa asta între PLUS şi USR s-a investit în ultimul an foarte multă încredere din partea susţinătorilor noştri şi această încredere ne-a ajutat să trecem peste primele două din cele patru etape pe care ni le-am propus împreună, cele patru rânduri de alegeri", a declarat Dacian Cioloş, duminică, într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că 88% dintre membri PLUS vor să continue proiectul Alianţei cu USR.

"Am avut o consultare cu membrii PLUS. Ceea ce a reieşit din această consultare este că 88% din membrii partidului îşi doresc o continuare a proiectului Alianţei şi o întărire a relaţiei între cele două partide în cadrul Alianţei, mai multă coerenţă şi claritate în modul în care funcţionăm. Şi peste 75% îşi doresc o clarificare şi o decizie acum, în perioada imediat următoare legat de îmbunătăţirea modului de funcţionare a Alianţei", a completat liderul PLUS.

El a mai spus că speră ca Dan Barna să fie reconfirmat ca preşedinte USR şi că vrea să colaboreze foarte bine şi cu ceilalţi membri ai partidului. Liderul PLUS a mai spus că optează pentru o abordare incluzivă.

"E o discuţie care e internă în USR, evident cum v-m spus eu am lucrat foarte bine cu Dan Barna şi-mi doresc să lucrez foarte bine cu Dan Barna sperând că va ajunge preşedinte dar să găsim soluţii ca să lucrăm foarte bine şi cu ceilalţi din USR. Proiectul nostru aşa cum v-am spustrebuie să fie unul incluziv. Reconfirmarea lui Dan Barna este o discuţie internă la USR", a conchis Cioloş.

Consiliul Naţional PLUS a decis, duminică, să adreseze o scrisoare deschisă membrilor USR în care transmite că vrea continuarea Alianţei pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, precum şi transformarea acesteia, la un moment dat, într-o fuziune a celor două partide.

USR a demarat o consultare, online, a membrilor formaţiunii în vederea reconfirmării lui Dan Barna la şefia partidului, procedură care va dura cinci zile.

Reprezentanţii conducerilor USR şi PLUS se vor întruni vinerea viitoare, a anunţat duminică Dacian Cioloş.
 

Cioloş: Boc a avut rezultate foarte bune la Cluj, dar oraşul trebuie să treacă la o etapă superioară
 

"Clujul s-a dezvoltat foarte bine până acuma. E deja un model pentru multe oraşe mari din România, domnul Boc a obţinut rezultate foarte bune şi noi credem că pot fi obţinute rezultate şi mai bune şi că Clujul ar trebui să treacă la o etapă superioară, la o etapă următoare de evoluţie şi de dezvoltare. Vedem că deja succesul pe care îl are Clujul vine şi cu neajunsuri pe care va trebui să le rezolvăm legate şi de circulaţie, de riscul de poluare, aglomeraţia din oraş, de infrastrucutră şi de conectarea cu celelalte regiuni din jur. O să venim la momentul oportun cu o viziune şi un program pe care noi îl vom propune pentru clujeni şi evident cu un candidat", a afirmat Dacian Cioloş, duminică, într-o conferinţă de presă la Cluj Napoca

El a mai spus că PLUS are perspective şi pentru mediul rural, nu doar pentru oraşele mari şi că vor prezenta candidaţi pentru toate oraşele, inclusiv pentru Cluj-Napoca.

"Noi credem că avem şanse şi perspective foarte bune în toate oraşele mari, şi nu doar în oraşele mari. În PLUS am început deja s construim o echipă care se va focaliza pe rural. În fiecare filială judeţeană avem un responsabil pe rural şi vrem să pregătim în mod specific şi adaptat candidatuile pentru mediul rural, pentru că în mediul urban avem în mod clar perspective foarte bune, vom prezenta candidaţi pentru toate acete oraşe şi pentru Cluj-Napoca", a explicat Cioloş.

Liderul PLUS a mai precizat că în urmatoarele luni ar urma să existe discuţii chiar cu colegii 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Taguri:
cioloş,
usr,
plus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici