Cioloş: Şedinţe de guvern informale urmează să aibă loc "aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare". Întâlnirea de sâmbătă, axată pe teme economice

Premierul Dacian Cioloş spune că la şedinţa informală de Guvern de sâmbătă vor fi abordate cu precădere teme economice, menţionând totodată că astfel de reuniuni urmează să aibă loc "aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare" pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare.

2835 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Şedinţe de guvern informale urmează să aibă loc "aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare". Întâlnirea de sâmbătă, axată pe teme economice

Şedinţa de guvern informală de sâmbătă, axată pe teme economice

"Primele trei zile de lucru al noului guvern au fost foarte intese şi cele care vin se anunţă tot aşa", a scris Cioloş, vineri seară, pe contul său de Facebook, făcând referire la prima şedinţă de guvern şi la chestiunile discutate, precum şi la întâlnirile cu ambasadorul SUA, cu cel al Chinei şi cu comisarul european Corina Creţu.

De asemenea, el a precizat că şedinţe de guvern informale urmează să aibă loc "aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare".

"Am anunţat colegii că vom avea şedinţe de guvern informale aproape în fiecare weekend în săptămânile următoare, pentru a pregăti aplicarea măsurilor din programul de guvernare. Primă reuniune de acest gen, în care vom aborda cu precădere teme economice, va avea loc chiar mâine (sâmbătă - n.r.) dimineaţă", a scris el.

Premierul a menţionat că în săptămânile următoare vor fi prezentate măsuri concrete pe diferite sectoare.

"În săptămânile următoare vom veni cu măsuri concrete pe diferite sectoare. Am cerut miniştrilor să identifice care sunt măsurile pe care le putem lua în mod concret în perioada următoare şi care să corespundă programului de guvernare. O primă discuţie aplicată despre toate acestea o vom avea sâmbătă", a notat el.

Premierul Dacian Cioloş vrea găbirea pregătirii poiectului de lege privind bugetul de stat pe anul 2016, el cerându-i joi ministrului Finanţelor, Anca Paliu, ca în întâlnirea informală pe care o va avea, sâmbătă, cu membrii Cabinetul său, să vină cu o primă prezentare în acest sens.

"O să o rog de doamna ministru de Finanţe (Anca Paliu -n.r.) să se pregătească să ne facă o prezentare a situaţiei privind pregătirea bugetului şi o s-o rog să înceapă discuţiile, dacă nu a făcut-o deja, cu ministerele pentru a veni cu un proiect de buget cât mai repede, într-o primă şedinţă de guvern, de altfel, în întâlnirea informală de sâmbătă pe care o s-o facem v-aş ruga să veniţi cu o primă prezentare să vedem cum stăm", a declarat premierul Dacian Cioloş, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a ţinut să sublinieze importanţa grăbirii proiectului bugetului de stat pentru anul 2016 şi avansarea cu planurile de măsuri "care decurg din programul de guvernare".

"E important pentru mine să mergem repede cu acest proiect de buget şi, în paralel, să avansam şi cu planurile de măsuri care decurg din programul de guvernare pe care să le legăm de proiectul de buget, să existe o coerenţă în bugetul pe care îl pregătim pentru anul mandatului pe care îl avem şi planurile de măsuri sectoriale", a arătat Cioloş.

Tot joi, premierul a solicitat ministrului Fondurilor Europene, Aura Răducu, o informare legată de situaţia absorbţiei fondurilor europene pentru perioada bugetară precedentă, precum şi stadiul pregătirilor pentru următoarea perioadă bugetară.

Şedinţă informală de Guvern de sâmbătă este programată să înceapă la ora 08.30, fiind urmată, de la ora 13.30, de declaraţii de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici