Cioloş: Sponsorizările de la ISU sunt derapaje. Este posibil să mai existe şi la alte instituţii

Sponsorizările de la ISU sunt "derapaje" care e posibil să existe şi în alte instituţii publice, a afirmat, sâmbătă, premierul Dacian Cioloş, el menţionând totodată că a avut discuţii cu miniştrii legat de transparenţă şi integritate şi le-a cerut să ia măsurile pe care le consideră de cuviinţă.

1976 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Sponsorizările de la ISU sunt derapaje. Este posibil să mai existe şi la alte instituţii

Cioloş: Sposorizările de la ISU sunt derapaje, este posibil să mai existe şi la alte instituţii (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre faptul că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă primeşte sponsorizări, premierul a apreciat că este ceva negativ.

"Cred că astfel de derapaje există nu doar la ISU, probabil şi în alte instituţii. Am avut deja discuţii cu miniştrii legat de transparenţă şi integritate şi asigur că nu o să ezit - le-am cerut şi miniştilor şi i-am asigurat de tot sprijinul meu - să ia măsurile pe care le consideră de cuviinţă ca să nu mai avem astfel de cazuri şi astfel de comportament în instituţiile statului", a spus Cioloş, sâmbătă, la Palatul Victoria.

El a apreciat că nu este normal ca o instituţie care se ocupă de siguranţa cetăţenilor să beneficieze de sponsorizări.

"Nu este normal şi e păcat că s-a ajuns ca într-o astfel de instituţie care e esenţială şi care e în prima linie de fapt a asigurării siguranţei cetăţenilor s-a ajuns la astfel de situaţii", a spus premierul.

De asemenea, jurnaliştii i-au reclamat premierului faptul că IGSU ar deţine un raport de control efectuat în 2015, înainte de producerea accidentului de la clubul Colectiv, documentul având ca temă sponsorizarea, dar IGSU ar refuza să-l facă public deşi reprezentanţii mass-media au trimis solicitări legale în acest sens.

"În măsura în care legea nu prevede altfel, pentru că nu pot să încalc legea, şi în virtutea legii accesului la informaţii, cred că aceste informaţii ar trebui să fie publice", a spus premierul.

El a promis că va verifica din ce motiv nu a fost făcut public raportul.

"Cred că sunt multe informaţii care în momentul de faţă nu sunt publice şi ar trebui să fie publice", a precizat premierul. În opinia sa, integritatea şi transparenţa sunt într-o legătură directă.

"Administraţia nu este o anexă a unei structuri politice, administraţia este un serviciu al cetăţeanului şi din perspectiva asta văd şi reforma administraţiei publice", a spus Cioloş.

În acest context, el a amintit că în Programul de guvernare al actualului Executiv este un obiectiv care prevede elaborarea unui plan de reabilitare a clădirilor cu risc seismic pentru a evita "atât căt este posibil pierderea de vieţi omeneşti" în caz de catastrofă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici