Cîţu şi Orban, chemaţi de Iohannis la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Ludovic Orban şi Florin Cîţu la o şedinţă despre rectificarea bugetară.

186 afișări
Imaginea articolului Cîţu şi Orban, chemaţi de Iohannis la Cotroceni

Cîţu şi Orban, chemaţi de Iohannis la Cotroceni

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea miercuri, 12 august a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă cu privire la rectificarea bugetară cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, şi cu Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu”, a anunţat Preşedinţia.

Şeful statului va susţine ulteiror o conferinţă de presă, de la ora 18.00, la Palatul Cotroceni, după discuţiile despre rectificarea bugetară.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni şi că sunt solicitări de creştere a alocărilor bugetare pentru Ministerul Transporturilor, pentru investiţii judeţene şi locale, pentru Sănătate, Educaţie şi Agricultură.

„Cu siguranţă rectificarea bugetară va fi adoptată în cursul acestei săptămâni. Ministerul Finanţelor va finaliza raportul privind starea economică şi bugetară, chiar astăzi împreună cu domnul ministru al Finanţelor o să mai purtăm discuţii cu miniştri, ordonatorii principali de credite, privitoare la rectificarea bugetară. Din solicitările pe care le avem sunt solicitări pertinente de creştere a alocărilor bugetare pe zona investiţiilor în infrastructura de transport, sunt solicitări de la Ministerul Transporturilor, investiţiilor judeţene şi locale. Aici este vorba de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei Publice", a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că vor fi alocate sume suplimentare în domeniul Sănătăţii, Educaţiei, Agriculturii, în acest ultim caz va fi o majorare a bugetului petnru plata despăgubirilor către fermieii afectaţi de secetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici