Codrin Ştefănescu: Nu este normal să fie refuzaţi doi miniştri pentru a treia oară/ PSD, partidul cu cei mai mulţi oameni vânaţi

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că partidul nu va veni cu alte propuneri pentru Ministerul Dezvoltării şi pentru cel al Transporturilor, considerând că nu este normal ca doi miniştri să fie refuzaţi de preşedintele Klaus Iohannis pentru a treia oară.

889 afișări
Imaginea articolului Codrin Ştefănescu: Nu este normal să fie refuzaţi doi miniştri pentru a treia oară/ PSD, partidul cu cei mai mulţi oameni vânaţi

Codrin Ştefănescu: Nu este normal să fie refuzaţi doi miniştri pentru a treia oară

Codrin Ştefănescu a declarat că nu este normal ca cei doi miniştri propuşi, Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici, să fie respinşi din nou de preşedintele Klaus Iohannis.

„Nu este normal să avem pentru a treia oară refuzaţi doi miniştri când ştiţi, toată România ştie, că am preluat Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Nu PSD a preluat, România a preluat. Fiecare ministru al nostru din cabinetul doamnei Viorica Dancilă coordonează un fel de grup, un fel de consiliul de miniştri, pe resortul respectiv. La Dezvoltare şi la Transportori nu avem miniştri care să semneze mapele şi care să coordonez aceste întâlniri”, a declarat Codrin Ştefănescu, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Întrebat de ce partidul nu face alte propuneri de candidaţi, Ştefănescu a răspuns că „asta este decizia pe care am luat-o noi”.

„Nu vrem să-i schimbăm pur şi simplu, pentru că asta este decizia pe care am luat-o noi, nu lăsăm niciun om deoparte. Şi nu poate să vină Werner Iohannis şi camarila să explice că Olguţa Vasilescu a fost bună doi ani ca ministru al muncii, şi a mărit pensiile, salariile şi a făcut cu doi ani mai devreme tot ce ne-am propus în programul de guvernare şi acum nu mai e bună la ministrul al Dezvoltării. Nu merge aşa”, a mai spus Ştefănescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va formula „într-un timp rezonabil” un răspuns la propunerile de miniştri la Transporturi şi Dezvoltare. Viorica Dăncilă i-a trimis luni şefului statului o nouă scrisoare în care îi cere să-i numească miniştri pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ştefănescu (PSD): Avem partidul cu cei mai mulţi oameni vânaţi, din administraţie

 

Secretarul general PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, la Ploieşti, că PSD este „partidul cu cei mai mulţi oameni vânaţi, din administraţie”,peste 1.100 de aleşi locali fiind anchetaţi. Despre banner-ul cu mesajul „Bine aţi venit în judeţul lui Portocală”,Ştefănescu a spus: „Jos pălăria”.

Secretarul general PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, la Ploieşti că 75 la sută din conducerile centrale ale judeţelor şi conducerea centrală a partidului este „într-o formă de anchetă”.

„La nivelul PSD, aproape 75% din conducerile centrale ale judeţelelor şi conducerea centrală a partidului au fost într-o formă de anchetă. Unii au stat în judecăţi şi anchete şi 10 ani, cum a fost cazul lui Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea. Avem partidul cu cei mai mulţi oameni vânaţi din administraţie”, a spus Ştefănescu.

Potrivit acestuia, 1.187 de primari, viceprimari, consilieri judeţeni, municipali, locali din PSD sunt „într-o formă de anchetă”.

Codrin Ştefănescu a mai spus că în proporţie de 90 la sută, faptele pentru care sunt aceste anchete sunt reprezentate de abuz în serviciu.

Despre amplasarea banner-ului pe care scria „Bine aţi venit în judeţul lui Portocală! Aici se fabricau zeci de dosare cu probe false” secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a spus că are un singur mesaj pentru cei care l-au făcut: „Jos pălăria”, el precizând că partidul nu are niciun amestec în demersul celor care l-au montat.

„Legat de pancartele care au apărut aici, noi ca partid nu avem niciun amestec, dar vizavi de cei care au creat, pentru românii care au avut curajul să pună aceste pancarte: Jos pălăria. Simţim la fel ca şi ei, gândim la fel ca şi ei. Şi pancartele astea au fost chiar prea politicoase vizavi de toate mizele care s-au petrecut aici”, a declarat Ştefănescu.

Ştefănescu a mai spus că amplasarea banner-ului a fost aplaudată de colegii săi.

„Toate pancartele care au fost puse, cu <aici DNA>, <portocală>, <În acest judeţ lucrurile au luat-o razna>, toate aceste pancarte sunt pe sufletul tuturor şi vreau să vă spun că atunci când a apărut în spaţiul public subiectul acesta, noi ne aflăm la Caraş. Toţi colegii noştri au aplaudat, la Mehedinţi la fel, la Timiş la fel. Adică oamenii gândesc la fel ca şi cei de aici”, a afirmat secretarul general PSD.

Ştefănescu a precizat chiar că este dispus să plătească amenzile pe care le vor primi cei care au amplasat banner-ul.

La sfârşitul săptămânii trecute, banner-ul cu mesajul „Bine aţi venit în judeţul lui Portocală (fostul procuror Mircea Negulescu - n.r.)! Aici se fabricau zeci de dosare cu probe false” a fost amplasat pe pasajul pietonal din localitatea Bărcăneşti, fără a exista autorizaţie.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu, declara atunci că nu se ştie când şi cine a montat acest banner, dar se fac verificări.

Totodată, au fost luate măsuri pentru înlăturarea acestuia.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici