Consiliul de Administraţiei al TVR: Propunerile făcute de Preşedinţie, Guvern şi partide

Preşedintele Klaus Iohannis a propus-o pe Christel Ţopescu în calitate de membru titular şi pe Ana Maria Sandu în calitate de membru supleant pentru CA al TVR, potrivit unui comunicat de presă emis luni de Administraţia Prezidenţală. George Orbean este propunerea Guvernului.

3894 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Administraţiei al TVR: Propunerile făcute de Preşedinţie, Guvern şi partide

Christel Ţopescu şi Ana Maria Popescu sunt propunerile lui Iohannis pentru CA al TVR

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului se reunesc luni, la ora 14.00, pentru a decide calendarul audierii candidaţilor pentru Consiliul de Administraţiei al SRTV în comisiile de cultură, pentru ca apoi aceştia să fie validaţi de plenul reunit.

Christel Ţopescu este născută în Sibiu şi a fost aleasă în 2013 coordonator cu atribuţii de producător executiv Secţia Germană, la TVR. 
 
Ana Maria Sandu, propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru postul de membru supleant în CA al TVR, este jurnalist la postul public de televiziune, a precizat luni Administraţia Prezidenţială la solicitarea MEDIAFAX.

Potrivit profilului de LinkedIn, Ana Maria Sandu lucrează ca jurnalist la TVR din martie 2002.

Suciu: George Orbean, nominalizarea Guvernului în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române
 
George Orbean este propunerea Guvernului pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.
 
George Orbean a fost consilierul fostului preşedintelui TVR Stelian Tănase şi manager de proiect la Digi 24.
 
Propunerile pentru noul CA al TVR din partea partidelor,  transmise Parlamentului
 
Parlamentul a primit propunerile de candidaţi pentru noul Consiliu de Administraţie al TVR din partea partidelor politice,  au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Liberalii i-au propus pe secretarul executiv al liberalilor, Radu Carp, şi pe jurnalista Oana Stanciulescu ca membri titulari ai CA al TVR, în timp ce Cristian Viorel şi Ada Meseşan au fost nominalizaţi ca membri supleanţi.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, PSD nu trimisese nominalizările pentru locurile ce îi revin.

Din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale a fost propus ca membru al CA al TVR Raico Cornea, care a mai făcut parte în trecut din Consiliul de Administraţie al televiziunii publice. Raico Cornea este jurnalist la TVR Timişoara.

Nominalizările UNPR sunt Ruxandra Garofeanu ca membru plin şi Cătălin Savu ca membru supleant.

Reprezentanţii UDMR în CA al TVR vor fi consilierul de presă al lui Kelemen Hunor, Debreczeni Hajnal, şi Roszdas Peter, ultimul ca membru supleant.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că formaţiunea sa îl va susţine pe regizorul Cristian Hadji Culea.

Monica Ghiurco şi Gabi Giurgiu au fost aleşi reprezentanţi ai salariaţilor Televiziunii Române în viitorul Consiliu de Administraţie, în urma unor alegeri interne care au avut loc joi, 17 martie. Cornel Mihalache şi Luminiţa Velciu au fost desemnaţi membri supleanţi ai acestora, conform rezultatelor alegerilor.

După audierea candidaţilor în comisiile de cultură ar urma validarea acestora în plenul reunit al celor două Camere, convocat pentru marţi după-amiază. Mandatul actualului Consiliu de Administraţie al TVR expiră miercuri, 23 martie.

Irina Radu, Alfred Bulai şi Doina Gradea sunt propunerile PSD pentru Consiliul de Administraţie al TVR, aceste nume fiind înaintate luni Parlamentului, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea Legislativului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici