Cum au reacţionat liderii de filiale PSD la epistola anti-Dragnea. Şeful din Neamţ: Se încearcă destabilizarea partidului/ Deputat de Timiş: Susţin cele menţionate în scrisoare

PSD traversează momente mai puţin faste, în care se încearcă destabilizarea PSD şi scindarea partidului, susţine liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene. În opinia acestuia, scrisoarea apărută în PSD este ”o lovitură incorectă pe care câţiva membri ai PSD o aplică partidului”.

3456 afișări
Imaginea articolului Cum au reacţionat liderii de filiale PSD la epistola anti-Dragnea. Şeful din Neamţ: Se încearcă destabilizarea partidului/ Deputat de Timiş: Susţin cele menţionate în scrisoare

Reacţiile liderilor de filiale PSD la epistola anti-Dragnea. Şeful din Neamţ: Se încearcă destabilizarea partidului/ Deputat de Timiş: Susţin cele menţionate în scrisoare

Fedorca (PSD Satu Mare) despre scrisoare: Aceste lucruri sunt capcane, subiecte artificiale

Preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, despre scrisoarea în care se solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, că acest gen de acţiuni sunt „capcane” şi „subiecte artificiale” prin care se doreşte să se facă rău formaţiunii politice.

„Noi, colegii din Ardeal, ne-am mai întâlnit când nu era publică scrisoarea. Noi chiar am spus că considerăm că este oportun un CEx în care cei care consideră că au anumite probleme şi vor să ridice unele aspecte, inclusiv solicitarea de demitere a dlui preşedinte, le discutăm înăuntru, iar toţi colegii să aibă un cadru propice, statutar, în care să se poată exprima. Consider că nu este în regulă să ieşim cu tot felul de declaraţii şi de scrisori în spaţiul public, pentru că nu este cazul”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Aceasta a menţionat că demisia este un act unilateral de voinţă şi că Liviu Dragnea a fost votat „masiv” în fruntea partidului de către toţi membrii social-democraţi.

„În CEx, în permanenţă, inclusiv semnatarii scrisorii, cred că au fost o voce şi au avut un punct de vedere şi o poziţie. Noi toţi suntem destul de miraţi, pentru că în urmă cu mai puţin de o lună a fost CEx-ul de la Neptun, unde nu a fost nicio obiecţie la adresa preşedintelui, asta vizavi de abordarea colegială a tuturor liderilor care reprezentăm organizaţiile noastre în conducerea naţională a PSD. Iar în ceea ce priveşte abordări de genul <Solicităm demisia>, trebuie să fim corecţi unii cu alţii, demisia este un act unilateral de voinţă, iar această funcţie a fost dată urmare a unui vot masiv în cadrul PSD”, a precizat Fedorca.

Întrebată dacă este de acord cu conţinutul scrisorii, liderul judeţean PSD Satu Mare a spus că „aceste lucruri sunt capcane”.

„Eu sunt de acord ca să ne întrunim într-un CEx şi să avem o discuţie serioasă, între oameni serioşi. Cred că aceste lucruri sunt nişte capcane, aşa le vedem noi, de aici, din nordul ţării, nişte subiecte artificiale care până la urmă o să facă rău PSD şi cred că acest lucru se şi doreşte”, a conchis Aurelia Fedorca.

PSD Cluj: Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze, divergenţele se soluţionează în partid

Conducerea PSD Cluj solicită membrilor CEX soluţionarea divergenţelor în interiorul partidului şi rezolvarea tuturor problemelor în cadru statutar, susţinând că preşedintele Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al PSD Cluj transmis, miercuri, la finalul unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean, filiala îşi manifestă susţinerea necondiţionată a Guvernului PSD+ALDE şi a programului de guvernare.

”Biroul Permanent Judeţean al PSD Cluj a luat următoarele decizii în unanimitate: susţinerea necondiţionată a Guvernului PSD+ALDE şi a programului de guvernare, solicită membrilor CEX soluţionarea divergenţelor în interiorul partidului şi rezolvarea tuturor problemelor în cadru statutar, preşedintele Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze”, se arată în documentul citat.

Poziţia PSD Cluj vine după apariţia scrisorii contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, şi care conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici