Dăncilă anunţă că afacerişti din Emiratele Arabe sunt dispuşi să facă investiţii de peste 100 de milioane de dolari în România

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că reprezentanţii unei companii de logistică şi transporturi din Emiratele Arabe va veni, săptămâna viitoare la Bucureşti, pentru discuţii punctuale legate de investirea a peste 100 de milioane de dolari în parcuri logistice şi industriale din România.

231 afișări
Imaginea articolului Dăncilă anunţă că afacerişti din Emiratele Arabe sunt dispuşi să facă investiţii de peste 100 de milioane de dolari în România

Dăncilă anunţă vizita în România a unor afacerişti din Emiratele Arabe dispuşi să facă investiţii

"E vorba de o companie în Emiratele Arabe. Am avut o discuţie chiar ieri seară şi şi-au arătat disponibilitatea de a investi în România. Chiar săptămâna viitoare vor veni în România pentru a avea discuţii punctuale. Pentru noi e important să dăm dovadă de seriozitate să găsim toate oportunităţile pentru a avea cât mai multe investiţii, fie că vorbim de fonduri UE sau de parteneriat public-privat. Trebuie să vedem şi care sunt priorităţile pentru România şi cetăţenii din România", a declarat Viorica Dăncilă, într-o intervenţie telefonică la România Tv.

Aceasta a adăugat că, în turneul pe care l-a început luni în Turcia, Emiratele Arabe şi Kuwait, a fost impresionată de deschiderea cu care a fost primită în toate ţările vizitate.

"M-a impresionat deschiderea cu care am fost primiţi. Faptul că ne-au acordat foarte multă atenţie şi că există interes de a investi în România. Din păcate, nu am concretizat aceste lucruri şi cred că a dus la o lipsă de încredere. Am constatat foarte bine de la egal la egal şi ca o confirmare a ce am spus e că în scurt timp vor veni premieri, miniştri în România", a spus Dăncilă.

Guvernele României şi Emiratelor Arabe Unite au încheiat, în cadrul vizitei de lucru a premierului Viorica Dăncilă în acest stat, un parteneriat strategic economic care oferă oportunităţi de cooperare, prin dezvoltarea de iniţiative comune pentru ambele părţi, potrivit unui anunţ al Executivul. Totodată, reprezentanţii unei companii din Emiratele Arabe Unite vor să investească peste 100 de milioane de dolari în parcuri logistice şi industriale la Curtici, Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi judeţul Prahova.

Premierul a mai anunţat, miercuri seară, după întâlnirea cu preşedintele Turciei, Recep Erdogan, că acesta şi-a prezentat interesul pentru construcţia unui spital regional la Constanţa, cu o mie de paturi, în parteneriat public-privat. Aceasta a adăugat atunci şi că a fost stabilită creşterea volumului schimburilor comerciale România-Turcia de la 7 miliarde, cât sunt în prezent, la 10 miliarde de dolari.

Viorica Dăncilă a continuat turneul cu o vizită sâmbătă în Kuwait. Premierul transmis oficialilor din Kuwait, cu ocazia deplasării la Marea Moschee, că este necesară promovarea istoriei, culturii şi ştiinţei, informează Guvernul. Premierul a adăugat că, în România, comunitatea musulmană a convieţuit în pace cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi.

Premierul Viorica Dăncilă se află, începând de luni, într-un turneu în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici