Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei/ Ce spune referitor la firmele sub acoperire ale serviciilor/ Despre Firea: Sper să nu se ajungă la excluderea ei din PSD

Preşedintele PSD a vorbit, duminică seara, despre serviciile secrete şi acuzaţiile de spionaj care i s-au adus. Liviu Dragnea a spus că respectă ofiţerii SRI, dar nu conducerile instituţiei, din cauza modului în care acestea au acţionat. Social-democratul a adăugat că printre modificările conţinute în legile securităţii naţionale este una care pune în discuţie posibilitatea ca serviciile să nu mai poată avea firme sub acoperire. El a făcut referire şi la conflictul cu Firea: „Au mers cu ideea de a încerca din interior”. În ceea ce priveşte o eventuală pedeapsă pentru primarul Capitalei, şeful PSD a spus că nu este adeptul pedepselor dure şi că speră ca Gabriela Firea să nu fie exclusă din PSD.

5552 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei/ Ce spune referitor la firmele sub acoperire ale serviciilor/ Despre Firea: Sper să nu se ajungă la excluderea ei din PSD

Dragnea: Am respect pentru ofiţerii SRI, nu pentru conducerile instituţiei. Acestea au acţionat obscur/ Ce s-ar putea întâmpla cu firmele sub acoperire deţinute de servicii

Referitor la evaluarea miniştrilor: Sunt în continuare ministere unde ritmul de lucru nu este la nivelul dorit

Preşedintele PSD a declarat că există în continuare ministere unde nu se munceşte la nivelul dorit şi a anunţat că în zilele următoare va fi o discuţie legată de modul în care se comunică activitatea miniştrilor.

"Ne uităm cu toţii ce se întâmplă cu actul de guvernare. Sunt sute de măsuri luate care produc efecte pozitive, dar sunt în continuare ministere unde ritmul de lucru nu este la nivelul la care este dorit şi asta am spus-o tuturor colegilor, începând cu primul Cabinet", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a vorbit şi despre evaluarea miniştrilor.

"Al doilea motiv de nemulţumire, nu numai a mea, în legătură cu modul cum se comunică activitatea unui ministru şi ceea ce a făcut un ministru. Am rugat-o vineri pe doamna premier, am vorbit la telefon şi poate şi cu domnul Tăriceanu, să ne vedem săptămâna aceasta", a mai spus liderul PSD.

Dragnea: Până la finalul lunii sau început de octombrie, lucrurile trebuie să se încheie cu o remaniere

Liviu Dragnea a anunţat că premierul va veni cu o prezentare a activităţii miniştrilor, iar în cadrul PSD va exista o discuţie pe fiecare ministru în parte, precizând că până la finalul lunii sau început de octombrie lucrurile trebuie să se încheie cu o remaniere.

"Sunt foarte mulţumit de doamna premier. Eu ştiu că este un prim-ministru bun. Ştiu că în fiecare zi demarează, aprobă proiecte, dar din păcate în unele ministere, unii membri ai Guvernului nu au reuşit să aibă decizia de oportunitate, care este a lor. În unele ministere în continuare e o problemă cu unii funcţionari care sunt în posture cheie, care pur şi simplu blochează sau pur şi simplu nu sunt de acord. Premierul sau SGG poate ar trebui să publice observaţiile care se fac la actele normative. Până la urmă o decizie politică este făcută praf şi cred că lucrul acesta nu mai trebuie să continue foarte mult", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a anunţat că premierul, respectiv Călin Popescu Tăriceanu, vor face evaluarea fiecărui ministru în parte.

"Eu zic că într-un timp relativ scurt doamna premier cu domnul Tăriceanu trebuie să prezinte o evaluare, iar noi în PSD trebuie să avem o discuţie pe fiecare ministru în parte. Cred că până la sfârşitul lunii sau începutul lunii octombrie cred că aceste lucruri trebuie să se încheie cu o remaniere. I-am spus doamnei premier că eu cred că dumneai trebuie să fie primul om pentru că dumneai lucrează cu ei", a completat Dragnea.

Despre discuţiile cu OMV şi Exxon Mobile: Vom continua cu legea offshore cum am spus

Liviu Dragnea a declarat că reprezentanţii OMV şi Exxon Mobile i-au spus, la întâlnirea de zilele trecute, că vor vedea forma finală a legii offshore şi apoi vor lua o decizie dacă vor continua investiţiile, liderul PSD spunând că puterea nu renunţă la forma actuală a legii.

"La mine a venit CEO de la OMV, cred că marţi şi a doua zi preşedintele Exxonmobile din America. Sigur subiectul a fost legea offshore. Şi-au exprimat dorinţa de a continua investiţiile în Marea Neagră, dar ţinând cont de libertatea de exploatarea gazelor, eu le-am spus că poziţia mea de astă vară nu s-a schimbat. O parte însemnată din producţia de gaze trebuie să se vândă în România pentru ca economia noastră poată beneficieze 20, 30 de ani de gaze şi să avem indepedenţă economică de Rusia. Obiectivul nostru a fost să găsim o balanţă corectă între interesele legitime ale ţării noastre şi ale investitorilor", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD spune că marii investitori l-au informat că după ce vor vedea forma finală a legii vor lua o decizie dacă vor continua investiţiile.

"Nu mi-au spus asta. Noi nu negociem. Mi-au spus ceea ce era firesc să spună că după ce vor vedea forma finală a legii vor lua o decizie dacă vor continua investiţiile sau nu. Noi vom continua cu legea, cum am spus, şi procentul de 50% din producţia de gaze să se tranzacţioneze pe piaţa din România, să nu se ducă spre 100%, s-a stabilit că rămâne la 50%", a mai spus Dragnea.

"Eu nu vreau să acuz pe nimeni, dar în presa asta cu epoleţi s-a discutat că i-a uite scrisoare lui Giuliani e un lobby, nu erau adevăruri, şi ăla e un rău. Dar e bine când se face un lobby pe legea asta?! Indiferent ce presiuni s-ar face asupra mea, asupra partidului, eu sunt absolut convins că parlamentarii noştri nu vor ceda. Legea e la Senat, primă camera sesizată, vreau ca în trei săptămâni să fie adoptată. De ce a întors-o Iohannis? De ce nu a vrut Iohannis, dacă pentru el era un subiect important? De ce nu a vrut să se discute în CSAT? Putea el să o facă.", a spus Dragnea.

Dragnea: Trebuie să avem candidat comun PSD-ALDE. Am convenit cu Tăriceanu să nu pronunţăm nume

Liderul PSD a anunţat că PSD şi ALDE trebuie să aibă candidat comun la alegerile prezidenţiale, urmând a se stabili exact, în urma unor analize documentate, cine are cele mai mari şanse.

"Eu am spus în CEx şi o spun şi public, opinia mea e că trebuie să avem un candidat comun. Eu am experienţa din miezul USL, am fost printre cei patru care au făcut USL. Când USL s-a rupt, atunci a câştigat altcineva. Urmează când vom face anunţurile să stabilim cine are cele mai mari şanse", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai anunţat că a convenit cu preşedintele ALDE să nu vehiculeze niciun nume.

"Am vorbit cu domnul Tăriceanu şi are mare dreptate. Nu trebuie să pronunţăm un nume acum, dintr-un motiv simplu, că acum se fac analize", a completat Dragnea.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici