Preşedintele PSD anunţă întâlniri, miercuri şi joi, în coaliţie pentru o hotărâre de Guvern pe Fondul Suveran

Liviu Dragnea a declarat, luni la Parlament, că va avea întâlniri miercuri şi joi cu premierul Viorica Dăncilă, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici pentru a discuta despre o hotărâre a Guvernului privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii.

325 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD anunţă întâlniri, miercuri şi joi, în coaliţie pentru o hotărâre de Guvern pe Fondul Suveran

Dragnea anunţă întâlniri, miercuri şi joi, în coaliţie pentru o hotărâre de Guvern pe Fondul Suveran

„Am discutat un subiect foarte important, Fondul Suveran şi am decis amândoi ca miercuri sau joi să avem o întâlnire în coaliţie cu ministrul de Finanţe pentru a stabili care sunt instituţiile care vor intra în acest fond şi data la care va fi adoptă hotărârea”, a afirmat Liviu Dragnea, luni la Parlament, după o întrevedere cu Călin Popescu Tăriceanu.

În contextul unei întrebări despre o posibilă sesizare la CCR a unui conflict Guvern şi Preşedinţiei, din cauza refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a îl revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, Liviu Dragnea a spus că nu a discutat cu liderul ALDE despre acest subiect pentru că ambii sunt interesaţi de reglementarea Fondului Suveran de Investiţii.

„Nu am avut această discuţie în coaliţie. Nu nu ar putea pentru că şi eu şi domnul Tăriceanu suntem interesaţi de Fondul Suveran. Nu am discutat subiectul acesta şi nici nu vom discuta când vor vorbi despre fondul suveran. Nu vreau să construim nişte scenarii pe nişte ipoteze”, a explicat Dragnea.

În iulie 2018, Curtea Constituţională a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de Fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici