Dragnea, despre implicarea SRI în sistemul judiciar: Nu am avut dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara că niciodată nu a avut ”dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă", în contextul informaţiilor apărute în raportul Inspecţiei Judiciare cu privire la aplicarea protocolului din 2009 şi implicarea SRI în sistemul judiciar.

1248 afișări
Imaginea articolului Dragnea, despre implicarea SRI în sistemul judiciar: Nu am avut dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă

Dragnea, des: Nu am avut dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă

”Eu ştiam anumite lucruri şi bănuiam alte lucruri, dar niciodată nu am avut dimensiunea nenorocirilor generate de această structură ocultă care a parazitat sistemul de justiţie din România. Uitaţi-vă câte informaţii ies la iveală - mii de magistraţi urmăriţi, mii de magistraţi la care s-a început urmărirea din oficiu, mii de magistraţi ascultaţi care sigur că au avut ca urmare şantajul, presiunea, ofiţeri SRI care mergeau la parchete ca la ei la instituţie şi mergeau ca şefi, câmpul tactic - ce reprezenta câmpul tactic, noi, binomul, am hotărât ca dl. Coita trebuie să fie distrus, păi nu doar să înceapă dosarul penal, ci să primească condamnare”, a declarat la Antena 3 Liviu Dragnea.

El a mai spus că, în afară de faptul că putea să explicăm mai bine, nu regretă acţiunile din ultimii ani, cu toate că şi-a asumat ”riscul suprem sau aproape suprem”.

”Nu regret că am speranţa că odată zgândărit acest roi de viespi vom putea cu toţii să curăţim cu toată protecţia externă, cu toată propaganda mizerabilă din interior, cu toată protecţia lui Iohannis şi a altor haştagişti, moralişti şi demagogi. Ce a produs acest sistem - procurorul Republicii, complicele torţionarilor comunişti şi la atâţia ani de la Revoluţie acel om să ajungă procurorul republicii...”, a mai spus liderul PSD.

Inspecţia Judiciară arată în raportul ce vizează controlul de la nivelul parchetelor pe aplicarea protocolului secret din 2009, că DNA a declinat calitatea de unic beneficiar al informaţiilor, SRI fiind instituţia unde se stabileau planurile, iar angajaţii Serviciului veneau la DNA cu denunţători.

Numărul total de propuneri ale SRI pentru emiterea mandatelor pe siguranţă naţională în perioada 2005-2017 a fost de 39.102, incluzând propuneri iniţiale, prelungiri, completări şi încetări înainte de teren. Dintre acestea, procurorii au respins 80 de solicitări, toate celelalte fiind admise.

Doru Ţulus susţine, în declaraţia în ancheta pe protocolul PÎCCJ-SRI din 2009, că ofiţeri cu funcţie de conducere în SRI se prezentau personal cu denunţători la procuror.

Totodată, fostul procuror DNA susţine că au existat situaţii în care ofiţeri cu funcţie de conducere în SRI se prezentau personal cu denunţători la procurori, chiar şi cu persoane ce fuseseră condamnate în dosare instrumentate de DNA. Nu în ultimul rând, Doru Ţuluş arată că au avut loc şedinţe restrânse, cu discuţii pe diverse speţe, la care participau şi ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici