Video Întâlnire Dragnea-Toader, de câteva minute, în biroul de la Parlament/ Ministrul Justiţiei: Am discutat despre OUG care a fost adoptată/ Dragnea: Am văzut textul în Monitorul Oficial

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că a văzut textul final al ordonanţei de urgenţă pe legile Justiţiei în Monitorul Oficial şi nu a discutat pe text cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

1094 afișări

Ministrul Tudorel Toader intra în biroul lui Liviu Dragnea, în timp ce acesta susţinea declaraţii de presă în Parlament. Întrebat de jurnalişti ce face ministrul Justiţiei în biroul său, Dragnea a răspuns cu o întrebare retorică: "De ce a venit?"

Chestionat dacă ordonanţa de urgenţă pe legile Justiţiei este una dintre teme, liderul PSD a răspuns: "Îl întreb".

Toader, după discuţia cu Dragnea: Am discutat despre OUG care a fost adoptată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri, referitor la discuţia de câteva minute cu Liviu Dragnea, că aceasta a vizat ordonanţa de urgenţă privind legile justiţiei şi deplasarea sa la Comisia de la Veneţia.

"Mâine după-amiază voi pleca la lucrările Comisiei de la Veneţia. Am discutat despre OUG care a fost adoptată, a preluat unele dintre recomandările Comisiei din avizul preliminar. La comisie voi prezenţa evoluţiile legislative de la noi, în sensul avizului preliminar al comisiei, participând cu inters să vedem forma finală a avizului", a declarat Tudorel Toader, după discuţia cu Liviu Dragnea, care a durat câteva minute.

Ministrul Justiţiei a mai spus că nu a mers la Comisia de la Veneţia pentru a cere aprobare.

"Nu am mers la comisie pentru a cere aprobare, pentru a lua un aviz pe forma definitivă a proiectului fără prealabile discuţii cu decicenţii naţionali. M-am dus, nu pe cont propriu, ci în imita unui mandat de reprezenntare, de discuţie din parte a Guvernului României. Pe baza acestei forme am avut mai multe discuţii în zile diferite", a mai spus Toader.

Tudorel Toader a venit în Parlament direct de la sediul CSM, unde s-a discutat despre aplicabilitatea ordonanţei pe legile justiţiei, care prevede majorarea vechimii procurorilor din DNA, DIICOT şi PG la 10 ani.

La plecarea de la CSM, Toader nu a precizat dacă discuţiile au vizat aplicarea ordonanţei pentru viitor, sau sunt vizaţi şi procurorii aflaţi acum în structuri.

Citeşte şi: Toader 1
Citeşte şi: Toader 2

 Dragnea: Am văzut textul Ordonanţei pe legile justiţiei în Monitorul Oficial

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a văzut textul final al ordonanţei de urgenţă pe legile Justiţiei în Monitorul Oficial şi nu a discutat pe text cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"După propaganda asta de doi ani de zile, orice lege şi OUG se dă pentru mine, normal. Nu mă interesează dacă rămâne sau nu în DNA acel procuror. Înprimul rând e o manipulare, dacă pleacă doamna, ce face dosarul se aruncă în aer. Eu am înţeles că nu pleacă. Fiecare e liber să atace această ordonanţă. Din ce ştiu domnul Toader a fost la CSM şi înainte la Strasbourg. Există o susţinere largă ca la structurile superioare din PG, DNA şi DIICOT să fie procurori cu experienţă", a declarat, miercuri, preşedintele PSD.

Întrebat ce se întâmplă cu procurorii care nu mai îndeplinesc criteriile de vechime, Dragnea a spus: "Ies pe drumuri, merge pe drumuri? (...) Din ce am înţeles de la dl. Toader, nivelul de experienţă profesională din aceste unităţi de elită să fie mai mare. Domnul Toader a considerat că trebuie să fie de 10 ani".

Chestionat cu privire la posibilitatea de a se aplica pentru viitor prevederile ce vizează criteriile de vechime a procurorilor DIICOT, DNA, PG, Dragnea a răspuns: "Probabil că se discută la CSM".

Preşedintele PSD a mai afirmat că a văzut textul final al ordonanţei în Monitorul Oficial.

"Nu sunt comentatorul colegilor mei. Sunt nemulţumiri ale unor colegi pe care nu le împărtâşesc. Am văzut textul publicat pe un site celebru şi apoi publicat textul OUG în MO", a declarat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici